Wybór telewizora DT/WT/GT czy inny ?

calebos

New member
Witam

Nosze się z zamiarem kupna jakiegoś TV 42" Panasonic. W sumie myślałem o plazmie ale widzę, że ceny są konkretne i chyba zostanę przy LED.
Chciałbym korzystać z DVB-S używając splitera SmartWi, czy ktoś używa czegoś podobnego i ma doświadczenie z modułami do CI które z tym działają ? Czy wszystko działa tak jak na normalnym tunerze sat?
Inna rzecz to czy może ktoś naświetlić mi jak to jest z Flashem w przeglądarkach, czy jest sens sobie tym zaprzątać głowę? Tzn czy faktycznie uda się podłączyć np klawiaturę bezprzewodową Microsoftu i korzystać jak z przeglądarki PC ? Strony Panasonica są beznadziejne jeśli chodzi o takie porównania, na stronach rtveuroago znalazłem wzmiankę w dodatkowych funkcjach że telewizor ma przeglądarkę z flashem.
Tutaj porównanie ze sklepu Telewizory LED, LCD, plazmowe - porównanie: Panasonic TX-L42DT50E, Panasonic TX-L42WT50E, Panasonic TX-P42GT60E
Czy któryś LED jest odpowiednikiem pod kątem funkcji dla tego GT?

Riv11

New member
Bez reklam
Żeby korzystać w miare wygodnie z przeglądarki można wgrać sobie viera remote na tablet abo smartfon (z androidem). Co do flascha, to moim zdaniem, jest to przydatna rzecz.
Moduł CI panasonic obsługuje, tylko, że musisz mieć platformę, która taki modul oferuje. Wiem, że UPC takie moduły udostępnia.

last_ninja

New member
tak jak Kiki napisał, pod kątem wyposażenia, mogę polecić także serię DT60, która posiada Twin Tuner, czyli nic innego jak podwójny tuner sat. oraz 2 sloty na karty CI.

calebos

New member
A np jest jakiś model bez podwójnego tunera DVB-S który resztę miałby podobne funkcje ?
Np które Panasonici mają obsługe Flasha w przeglądarce ?

PS. Kiki czy jesteś w stanie zobaczyć jak ten flash działa w jakimś teście ? Odpalić np jakąś grę i zobaczyć czy to muli jak nie wiem co czy spoko działa ? Np Kingdom Rush ?

Do góry