wybór philips 8404 lub sharp le700e

nowos

New member
Witam wszystkich Forumowiczów,
Od pewnego czasu zamierzam kupić TV. Kryterium to cena do 3000 i wielkość - 32 cale. Czym więcej czytam opinii i testów tym bardziej jestem dalej od zdecydowania, który model wybrać. Wyselekcjonowałem 2 modele:
philips 8404h oraz sharp le700e. (ewentualnie philips 9604)
Poproszę was o opinie i pomoc w wyborze.
Oba modele oglądałem w sklepach ale nie wiadomo jak się będę sprawować w warunkach domowych. Może ktoś już z was stał przed takim wyborem i będzie miał ochotę wypowiedzieć się:)

annddy

New member
Witam wszystkich Forumowiczów,
Od pewnego czasu zamierzam kupić TV. Kryterium to cena do 3000 i wielkość - 32 cale. Czym więcej czytam opinii i testów tym bardziej jestem dalej od zdecydowania, który model wybrać. Wyselekcjonowałem 2 modele:
philips 8404h oraz sharp le700e. (ewentualnie philips 9604)
Poproszę was o opinie i pomoc w wyborze.
Oba modele oglądałem w sklepach ale nie wiadomo jak się będę sprawować w warunkach domowych. Może ktoś już z was stał przed takim wyborem i będzie miał ochotę wypowiedzieć się:)

Zdecydowanie Philips 8404 albo 9604.
Dlaczego - poczytaj to
Nowa seria 8 (8404H) - HDforum

lub to
Product Face-Offs Televisions - DigitalVersus

Ja stałem przed wyborem Philips 32 cale 9604 lub 8404 .Rozważałem też Sharpa.
Co wybrałem?

mikolajekrts

New member
ciekawe 32 philipsa masz rtveuroagd, zależy jakich opcji potrzebujesz obecnie dostępne są już 32 ledowe 5605 i 7605 w cenie 2390 i 2599

yorik

New member
Zdecydowanie Philips 8404 albo 9604.
Dlaczego - poczytaj to
Nowa seria 8 (8404H) - HDforum

lub to
Product Face-Offs Televisions - DigitalVersus

Ja stałem przed wyborem Philips 32 cale 9604 lub 8404 .Rozważałem też Sharpa.
Co wybrałem?

:hmm:Kurcze, albo mam coś z oczami...ale w tym drugim linku zdecydowanie lepiej wypada sharp....

A tak ogólnie to omawiany sharp jest LEDem a Philips LCD więc pomimo mojej sympatii do marki Philips w tym zestawieniu lepiej wypada Sharp... chociaż można w ciemno powiedzieć, że z pewnością będzie miał gorszą (i to znacząco) fonię od Philipsa.

nowos

New member
:hmm:Kurcze, albo mam coś z oczami...ale w tym drugim linku zdecydowanie lepiej wypada sharp....

A tak ogólnie to omawiany sharp jest LEDem a Philips LCD więc pomimo mojej sympatii do marki Philips w tym zestawieniu lepiej wypada Sharp... chociaż można w ciemno powiedzieć, że z pewnością będzie miał gorszą (i to znacząco) fonię od Philipsa.

jeśli chodzi o poniższe parametry to philips ma lepsze. Ale co do testów to obraz wyraźniejszy jest w sharpie. no i oczywiście kolor czarny lepiej wypada. tylko czy to jest zauważalne dla oka?

nowos

New member
zdecydowałem się i zakupiłem sharpa. teraz pozostaje jakaś kalibracja i można oglądać.
Dziękuje za wasze opinie i odpowiedzi:)

kik-a

New member
Do annddy

:anndy

Masz philipsa 8404 to napisz prosze czy problem ze skalowaniem obrazu przy podłączeniu po HDMI nadal wystepuje czy znalazlo sie jakies rozwiazanie (czytalem w innym watku, ze pomaga przelaczenie na inne wejscie HDMI i powrót ale to kiepskie rozwiazanie)?

--
pozdrawiam

annddy

New member
:anndy

Masz philipsa 8404 to napisz prosze czy problem ze skalowaniem obrazu przy podłączeniu po HDMI nadal wystepuje czy znalazlo sie jakies rozwiazanie (czytalem w innym watku, ze pomaga przelaczenie na inne wejscie HDMI i powrót ale to kiepskie rozwiazanie)?

--
pozdrawiam

Nie ma najmniejszego problemu.Doskonale skaluje obraz z N-ki,DVD,nagrywarki,komputera, z anteny na dachu - analog.
Autoformat załatwia wszystko,no chyba ,że masz indywidualne preferencje to są jeszcze 3 tryby obrazu.
I nie ważne ,czy przez HDMI ,czy euro.

Co do wyboru który tv należy się dobrze zastanowić.
Moja propozycja :zakup tv w sklepie internetowym w opcji odbiór osobisty do 10 dni można zwrócić bez żadnych zobowiązań,lub wymienić na inny.Sklep np.Neo24,wiem ,bo zwróciłem płytę główną,tv nie musiałem bo....sprawdżcie sami.

Do góry