potrzebazaku
New member
Toshiba 48L5435
Sharp 50le761
Panasonic 48AS640
inne alternatywy za 2500pln 47-50"
możecie powiedzieć mi który i dlaczego? jestem laikiem - dodam ze nie bd grac na tym tv tylko oglądać tv normalnie z dvb-t, laptop i usb.
Oczywiście fajnie jakby braj najmniej pradu i jednoczesnie mial najlepsza matryce zeby fajnie to wyglądało. Plusem było by wyjście audio żebym mogl podlaczyc kino domowe.
Sharp 50le761
Panasonic 48AS640
inne alternatywy za 2500pln 47-50"
możecie powiedzieć mi który i dlaczego? jestem laikiem - dodam ze nie bd grac na tym tv tylko oglądać tv normalnie z dvb-t, laptop i usb.
Oczywiście fajnie jakby braj najmniej pradu i jednoczesnie mial najlepsza matryce zeby fajnie to wyglądało. Plusem było by wyjście audio żebym mogl podlaczyc kino domowe.
Nie chce przepłacać (szukam kompromisu cena/jakosc) za bajery których nie bd uzywac takze np opcja 3d-zbedna. Ponizej prezentuje preferecje szukanego sprzetu.
-Wiadomo że plazma kusi jakością i jest tańsza w zakupie co rekompensuje rachunki za energie.
-W pokoju jest dość ciemno a głownie bd używany po godzinie 16
-Sygnał dostarczany zwykła antena (dvb-t) + pendrive + laptop (hdmi)
-Nie gram w gry, nie mam konsoli i inne takie tam
-Mile widziany dodatek typu wyjście optyczne lub zwykle audio do podpiecia kina domowego
-mile widziany (nie obowiazkowy) dostęp do youTube
PODSUMOWUJĄC (preferencje wg ważności):
1) Przekątna -czym większy tym lepszy
2) jakość obrazu
3) zużycie energii z tym ze wiadomo plazma ma większy pobór ale rekompensuje cena zakupu
4) cena - cena / jakość (2500pln)
5) miły dodatek to wyjście audio, internet - w większym stopniu jak 3d którego pewnie nigdy nie bd używać...
Wybrałem kilka modeli aczkolwiek jest to dla mnie czarna magia :/
Ostatnia edycja: