Wybór kina domowego 3000-4000zł

kris25

New member
Witam wszystkich.

Jest to mój pierwszy post na forum, dlatego proszę o wyrozumiałość......
Chciałbym, żebyście mi pomogli w wyborze kina domowego. Czytałem trochę na forum na temat wyborów kina domowego i co polecaliście. Potrzebuję tylko się upewnić, że do mojego pokoju 9m2 będzie taki zestaw pasował:
1. zestaw 1-wszy tańszy: Onkyo 579 + Quadral Quintas 5000 5.0
2. zestaw 2-gi droższy: Denon 2113 + Quadral Quintas 5000 5.0
Chciałbym mieć do wyboru zestaw tańszy do około 3000zł oraz droższy do 4000zł, przy czym chciałbym się zmieścić w tych cenach ze wszytkim, tzn. z okablowaniem włącznie. Kolumny frontowe będą stały na meblach na górze, przy ścianie. Interesuje mnie czy dobrze wybrałem czy powinienem raczej wybrać coś zupełnie innego. Wcześniej myślałem np. o kolumnach jamo 606+yamaha 473, ale po przejrzeniu forum zmieniłem zdanie. Proszę również doradzić mi rówież jakie kable wybrać. Słucham głównie muzyki 80%, filmy 20%. Muzyka to przeważnie pop, rock i klasyczna. Najważniejsze dla mnie to aby ampli miał radio internetowe, zastanawiam się również czy wyjście pre-out jest w moim przypadku ważne, bo wiem, że ten denon jego nie ma. Obecnie posiadam wzmacniacz i radio Unitry+2 kolumny 50 również Unitry (mające ok. 25lat). Chciałbym, aby nowy sprzęt zagrał zdecydowanie lepiej niż obecny. Chciałbym ampli połączyć z telewizorem oraz z komputerem, bo jeśli oglądam filmy to raczej z komputera. No i doradźcie mi jak połączyć ampli z komputerem, bo z telewizorem to poprzez hdmi, natomiast z komputerem to nie wiem za bardzo jak, tzn obecnie mam połączony komp ze wzmacniaczem przez wyjście słuchawkowe z komputera i drugi koniec to 2xcinch. Mam również wyjście cyfrowe z kompa. Z góry dzięki za wszelkie sugestie.....mam nadzieję, że nie jest to zbyt obszerny post :lol:

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Masz mały pokój i może pomyśl o zestawie opartym o monitory? Zrozumiałem że za bardzo nie masz miejsca żeby postawić kolumny podłogowe. (pisałeś że chcesz je postawić na meblach na górze, a kolumny podłogowe jak nazwa wskazuje powinny stać na podłodze).

kris25

New member
Witam ponownie.
Przeglądałem internet w poszukiwaniu informacji o tym zestawie HORN - PRODUKTY :: DLA DOMU :: WHARFEDALE :: DIAMOND 10 :: DIAMOND 10 HCP
niewiele znalazłem, jak już to na zagranicznych stronach......ale zastanawiam się...., że jeśli się zdecyduję, to czy warto inwestować w porządny amplitiuner (onkyo 579, denon2113), może wystarczy yamaha 473, bo zestaw ten przypomina mi zestawy np. firmy Logitech do komputera? No i najważniejsze czy warto wydawać tyle kasy do tak małego pokoju, może lepiej faktycznie kupić np. zestaw Logitech i uzyska się to samo, za mniejsze pieniądze?

Do góry