Pomóżcie wybrać 32"
Witam wszystkich
Przymierzam się do kupna amplitunera i głośników
Chciałbym na ten cel przeznaczyć około 3000zł (ewentualnie dokładając jeszcze około 300-400zł)
Co byście mi polecili w tej cenie.
Muszą to być pełnowartościowe kolumny , a nie małe cieniutkie głośniczki satelitarne..
Do amplitunera bedzie podłączona konsola xbox kablem optycznym z której bede oglądał filmy dvd grał w gry (DTS i DD 5,1) i słuchał muzyki(wszystkie gatunki ,ale głównie Rock )
Pomieszczenie ma powierzchnię ok 18mkw.
Co jest ważniejsze?
Na co przeznaczyć większą kwotę? na amplituner czy głośniki?
Wiem, że brzmienie głośników to sprawa trudna do oceny lecz proszę o pomoc
do tej pory korzystałem z wieży technicsa 5.1
Czy subwoofer jest konieczny?
Czy głośniki na każdym amplitunerze grają tak samo?
Poszukałem trochę w internecie i czytałem ,że dobre głośniki robi KODA - proszę o opinie
Czy amplituner yamaha 657 w cenie 1500zł + głośniki KoDA F51+subwoofer SW100B za 1500zł to dobry wybór
czy może lepiej głośniki KoDA av-702 + subwoofer sw-1000 za 1700
Czy lepiej dołożyc do amplitunera yamaha 1500 za 2150 i kupić tańsze głośniki np Koda F51+ subwoofer sw 850
Zastanawiałem się też nad amplitunerem denon avr-2106 - 1800zł
lub pionerem vsx 1015 - 2200zł
Zastanawiałem się też nad głośnikami eltax evolution - 1300zł - podobno nie potrzebują dodatkowo subwooera ponieważ mają już wbudowany
Wiem ,że najlepiej by było odsłuchać wszystkiego w sklepie
ale muszę się zdecydować na 2 - 3 kofiguracje i dopiero wtedy przetestuję
Dużo pytań , ale proszę o próbę odpowiedzi
Dziękuję
Witam wszystkich
Przymierzam się do kupna amplitunera i głośników
Chciałbym na ten cel przeznaczyć około 3000zł (ewentualnie dokładając jeszcze około 300-400zł)
Co byście mi polecili w tej cenie.
Muszą to być pełnowartościowe kolumny , a nie małe cieniutkie głośniczki satelitarne..
Do amplitunera bedzie podłączona konsola xbox kablem optycznym z której bede oglądał filmy dvd grał w gry (DTS i DD 5,1) i słuchał muzyki(wszystkie gatunki ,ale głównie Rock )
Pomieszczenie ma powierzchnię ok 18mkw.
Co jest ważniejsze?
Na co przeznaczyć większą kwotę? na amplituner czy głośniki?
Wiem, że brzmienie głośników to sprawa trudna do oceny lecz proszę o pomoc
do tej pory korzystałem z wieży technicsa 5.1
Czy subwoofer jest konieczny?
Czy głośniki na każdym amplitunerze grają tak samo?
Poszukałem trochę w internecie i czytałem ,że dobre głośniki robi KODA - proszę o opinie
Czy amplituner yamaha 657 w cenie 1500zł + głośniki KoDA F51+subwoofer SW100B za 1500zł to dobry wybór
czy może lepiej głośniki KoDA av-702 + subwoofer sw-1000 za 1700
Czy lepiej dołożyc do amplitunera yamaha 1500 za 2150 i kupić tańsze głośniki np Koda F51+ subwoofer sw 850
Zastanawiałem się też nad amplitunerem denon avr-2106 - 1800zł
lub pionerem vsx 1015 - 2200zł
Zastanawiałem się też nad głośnikami eltax evolution - 1300zł - podobno nie potrzebują dodatkowo subwooera ponieważ mają już wbudowany
Wiem ,że najlepiej by było odsłuchać wszystkiego w sklepie
ale muszę się zdecydować na 2 - 3 kofiguracje i dopiero wtedy przetestuję
Dużo pytań , ale proszę o próbę odpowiedzi
Dziękuję