Wsteczna kompatybilność powraca!

SierzantHarris

New member
Bez reklam
Geez...sam mam i ps3 i x360 ale uważam że podejście sony do tematu to jakaś kpina. Update firmware`u ściąga się średnio 6 godzin a co chwila trzeba wgrywać nowy bo inaczej nie działa np. ps store, przymusowe instalowanie demek, brak wstecznej kompatybilności, brak wibracji w sixaxisie w mojej wersji konsoli, gry nie są skalowane przez konsole a przez tv (gorsza jakość-zapewniam), ultra powolny bluray który nie daje nic i teraz ten nius że amerykańcy będą mieli znowu lepsze konsole. Eeech...czy w firmie sony pracownicy mają jakąś schizofrenię?

vib

New member
ja to jestem chyba w czepku urodzony - updejty mi sie sciagaja migiem, jak czesto one sa to nawet nie wiem, jak jest to klikam i mam zainstalowane i sie tylko ciesze, ze je robia, demek zadnych nie instaluje ani z wlasnej ani z przymusu, kombatybilnosc wsteczna: moze w sklepie sie nie usiwadczy, ale na allegro/ebayu sa z gwarancja, blueray jest jaki jest, chyba na razie nic lepszego nie wymyslili co jest dostepne w szerokiej dystrybucji (przy okazji taka ciekawostka - dyski twarde, popatrzcie jak technologia idzie do przodu, hd sa po 1,5-2TB ale sprawdzcie rozne parametry szykosci w porownaniu z dyskami po 200-300GB, krok w tyl ?), co do skalowania gierek to nie wiem OCB

wydaje mi sie ze pracownicy sony robia dobra robote :)

owszem, ponarzekac jest fajnie, to takie stary polski zwyczaj:
mnie np. sie nie podoba, ze konsole maja jakies bezsensowne obudowy, ksztalty, jak by nie mogli by zapachowac tego w normalny rozmiar/bude sprzetu audio-video - mam toster ktory przypomina mi obudowe ps3, ale nie trzymam go pod telewizorem, a ps3 tak i to jest bol (i tak dobrze ze nie ma ksztalu mixera - jeden plus)

mietek099

New member
No to ja pochodzę z drugiego czepka. WSZYSTKIE update'y systemu i patch'e do gier pobieram zawsze bardzo szybko. Pradopodobnie full łączem (10 Mb/s). Jeżeli chodzi o kompatybilność wsteczną to trochę bez sensu, że konsola pojawi się tylko w USA. Chyba, że PS2 sprzedaje się już tam bardzo cieńko w przeciwieństwie do Europy. Wtedy Sony jest IMO usprawiedliwione (marketing).

Ostatnia edycja:
@Sierżantharris

Z mojego punktu widzenia (PS3 to moja pierwsza konsola):
1. Wsteczna kompatybilność - mam ją w d... (...alekim poważaniu) - ale jak ktoś ma dużą kolekcje z PS2 - pewnie ma to dla niego duże znaczenie. Jeżeli jest to tylko sprawa oprogramowania tym bardziej nie rozumiem braku.
2. Że Update firmware`u ściąga się u kogoś długo... Tylko ostatnie tak miało. Jezeli tak było ze wszystkimi to wina lezy po stronie użytkownika.
3. Że trzeba wgrywać nowy soft - to tak jak z każdą grą multi - żeby zagrać trzeba zrobić update coby poszczególne systemy się nie gryzły - zrozumiałe.
4. Nie słyszałem o przymusowym ściąganiu demek.
5. Brak skalowania gier przez konsolę - jeżeli rzeczywiście miałby to polepszyć obraz to tak, ale mnie bardziej przeszkadzają inne wady grafiki niż rozdzielczość - nie oszukujmy się - hype na 1080p to wymysł marketingowców (nie mam zamiaru wchodzić w tym temacie w dyskusję, bo i tak nie przekonam tych co wiedzą swoje)
6. Akcesoria zewnętrzne typu pady - widziały gały co brały.
7. ultra powolny bluray który nie daje nic - (?) ... to może trzeba włożyć do niego płytkę ;)

SierzantHarris

New member
Bez reklam
1. Ja też ale w gow2 to bym zagrał bo sprzedałem ps2 przed wyjściem
2. Wiele osób na całym świecie ma podobny problem (wystarczy poczytać)
3.jakie systemy mają się ze sobą gryzc? Jak już mam ściągać patcha to chce to zrobić migiem a nie 15mb w godzinę
4.Fakt że przymus żaden ale jakimś cudem na x360 ściągają się szybko a i instalować ich nie trzeba - ściągasz i grasz
5.No rzeczywiście byś mnie nie przekonał ale mnie też grafa ani na klocu a tym bardziej na ps3 nie zachwyca
6.Taaa...tylko że jak ja kupowałem swoją konsolę to nie było jeszcze zestawów z ds3 - pady to nie akcesoria zewnętrzne, są w komplecie z konsolą a sony mi za darmo sixaxisa na ds3 nie wymieni...więc czuję się pokrzywdzony
7. A niby z czego odpalam gry? Konsola służy do grania a poza możliwością odpalania filmów br nie widzę żadnych plusów z posiadania br w mojej ps3

Reasumując - ci co mają tylko ps3 mogą sobie pisać że narzekam ale ja jako posiadacz obu sprzętów, napiszę że raczej to ci którzy mają tylko ps3 nie widzą jej wad gdyż zwyczajnie nie chcą. Ot co.

Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:

mietek099

New member
SierzantHarris napisał:
6.Taaa...tylko że jak ja kupowałem swoją konsolę to nie było jeszcze zestawów z ds3 - pady to nie akcesoria zewnętrzne, są w komplecie z konsolą a sony mi za darmo sixaxisa na ds3 nie wymieni...więc czuję się pokrzywdzony
Jeżeli już mówimy o firmach to tak samo może powiedzieć mój brat o Microsoft'cie, który kupił konsolę bez wyjścia HDMI (WTF??) a potem MS wypuścił wersję z wyjściem HDMI (które IMO jest standardem jeżeli chodzi o konsole nowej generacji). Oni też mu nie wymienią "na lepszy model".

vib

New member
SierzantHarris napisał:
napiszę że raczej to ci którzy mają tylko ps3 nie widzą jej wad gdyż zwyczajnie nie chcą. Ot co.

raczej nie mozesz generalizowac, bo pewnie wiekszosc osob na tym forum "przerobila" wiele konsol

konsole traktuje jako urzadzenia multimedialne, a nie maszynki do grania (od tego mam PC) - stad na dzien dzisiejszy wybor jeden - zobaczymy za kilka lat jak powstana nastepne generacje tych urzadzen

Do góry