Wreszcie nowy telewizor-tylko jaki?

kpisarz1

New member
Witajcie
Potrzebuje Waszej pomocy w zakupie telewizora.
Nie wiem czy to ma być LED czy Plasma.

Najbardziej zależy mi na:
1. Dobrej współpracy z Xboxem - mały input lag, płynność grania.
2. Kanały HD to coś pięknego, dlatego chciałbym, aby tv "biło" pięknym, ostrym obrazem z telewizora (chciałbym mieć "kino" w domu, dlatego zależy mi na możliwie jak największym rozmiarze telewizora - oczywiście z umiarem, żeby nie był za duży).
3. Fajnie by było gdyby obsługiwał sporo formatów z usb, i miał wygodną połączenie wifi z kompem.

Odległość od telewizora to jakieś 2,5-3m, a salon jest średnio naświetlony (słońce z rana).
Mój budżet to max 2.300zł.

Dzięki wielkie za fachową pomoc!

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do takich potrzeb trochę mało kasy ale sprawdź proszę :
Sharpa 40LE 630
42E 30 Panasonica
Toshiba 42SL 833
Panasonic 42 S30

don111

Banned
Witajcie
Potrzebuje Waszej pomocy w zakupie telewizora.
Nie wiem czy to ma być LED czy Plasma.

Najbardziej zależy mi na:
1. Dobrej współpracy z Xboxem - mały input lag, płynność grania.
2. Kanały HD to coś pięknego, dlatego chciałbym, aby tv "biło" pięknym, ostrym obrazem z telewizora (chciałbym mieć "kino" w domu, dlatego zależy mi na możliwie jak największym rozmiarze telewizora - oczywiście z umiarem, żeby nie był za duży).
3. Fajnie by było gdyby obsługiwał sporo formatów z usb, i miał wygodną połączenie wifi z kompem.

Odległość od telewizora to jakieś 2,5-3m, a salon jest średnio naświetlony (słońce z rana).
Mój budżet to max 2.300zł.

Dzięki wielkie za fachową pomoc!
1. plazma (do gier - Panasonic) - niski input lag przy dużej płynności ruchu, osiąganej jedynie przy LCD z włączonymi systemami ruchu (w grach wyłączone bo wprowadzają olbrzymi input lat)
2. ostrość to rzecz względna, jak dla mnie LCD ma idealnie ostre i dokładne krawędzie i tutaj przewyższa plazmę, ale np wszystkie detale wewnątrz obiektów czy przy chociażby zbliżeniach twarzy obraz i tak sprawia wrażenie mniej detalicznego i bardziej zamazanego od plazmy, różnicę widać nawet w HD, ale generalnie im gorszy sygnał tym bardziej widoczna różnica

kpisarz1

New member
wracając do tematu budżet się zmniejszył: czy taki tv nie będzie miał dużego input laga w xboxie? nie jestem maniakiem gier, chodzi mi tylko o w miare plynna gre
lg 42lv375s. jest w media za 1999zl

Do góry