Wieszanie TV na scianie z kamienia dekoracyjnego

Taboret541

New member
Witam,

Chciałbym powiesić TV w salonie na ścianie z kamienia dekoracyjnego. Mam jednak problem ponieważ ściana jest cała wyłożona kamieniem. Nie ma pustego płaskiego miejsca na wieszak. Kiedy przystawiam wieszak do kamienia do nie przylega idealnie.

Proszę o poradę jak sobie z tym poradzić ? Czy skuwać kamień w tym miejscu gdzie ma być przymocowany uchwyt ? Czy montować uchwyt na kamieniu pomimo nie przylegania do ściany pełną powierzchnią. Zgodnie z danymi wieszaka udźwig max to 50 KG a TV waży ok 22 KG jednak obawiam się czy powieszenie na tak zamontowanym uchwycie jest bezpieczne ?

Proszę o radę, może istnieje jakiś inny sposób ??

Pozdrawiam

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Poszukaj w dziale "Nasze zestawy" widziałem taki wątek gdzie dokładnie jest opisany sposób montażu telewizora na ścianie z kamienia

laki2000

Member
Tylko pamiętaj aby kołki były wysrarczającej dlugości. Chodzi o to aby były zakotwione w ścianie a nie w kamieniu. Ja na Twoim miejscu skułbym kamień. Nie wiele roboty, a masz prostą ścianę i telewizor tak bardzo nie będzie oddstawał od kamienia. Ja tak właśnie mam.

lobos

New member
Bez reklam
Wytnij w kamieniu miejsce na uchwyt i przykręć do ściany na dystansach odpowiedniej długości. Będziesz miał pewność, że trzyma. Ja ostatnio montowałem na ścianie z regipsu u Szwagierki i dałem takie kołki, żebym dostał do ściany nośnej. Przez regips, watę aż do ściany. Mam przynajmniej pewność, że trzyma. Wieszak ultra-slim na dwóch pierścieniach z linką metalową. Praktycznie przylega do ściany.

Do góry