Jestem po seansie 3D z napisami. Film obowiązkowy dla fanów gry jak i osób lubiące filmy z efektami.
Sama fabuła przedstawiona została bardzo prosto i bez zbytnich zagmatwanych wątków, że osoby które nie mają nic wspólnego z Warcraftem będą wiedzieć o co chodzi oraz powinni odnaleźć się w świecie orków. Nie ma też co ukrywać bo film zakończony w taki sposób, że będzie kolejna część i tu nie ma wątpliwości.
Efekty 3D są i to bardzo dobre, może nie przez cały film ale w pewnych momentach lecą w nas przedmioty przed którymi trzeba się lekko uchylić a to już jest jak dla mnie ekstra. Nie jest to ranga Avatara czy Żółwika ale warto sobie również obejrzeć w wersji 3D. Racoon będziesz zachwycony..
Ja nie jestem jakimś fanem 3D ale obejrzeć raz można….
Pod względem obrazu to nie jest to ranga na pewno Hobbita, obraz jest zapiaszczony i nie kiedy drugi plan jest słabo rozpoznawalny. Przy dynamicznych ruchach kamerą, rozmycie obrazu troszkę przeszkadza ale są to tylko chwilowe momenty.
Najlepsze co w tym filmie było to dźwięk. Słuchajcie takiej dynamiki i eksplozji dźwięku dawno nie słyszałem. Sceny batalistyczne oraz momenty używania magii to miód dla naszych uszu. Nasze systemy oraz suby będą miały naprawdę kawał pracy do wykonania. Bas w niektórych momentach jest bardzo dynamiczny a zarazem głęboki. Momenty uderzenia młota orka w czyjąś głowę pokazuję to przepięknie. Z mojej strony gorąco polecam film, warto było czekać!!! Oczywiście obowiązkowa pozycja na półce jak dla mnie..