Warcraft

szejos

New member
Nie widziałem tu jeszcze tematu o tym filmie.
Byłem na nim wczoraj w Imaxie i muszę powiedzieć, że dla mnie bomba.
Ani chwili na filmie się nie nudziłem, choć może to dlatego, że lubię klimaty fantasy. Końcówka bardzo otwarta, więc liczę na dalszą część, jednak nie widzę nigdzie zapowiedzi.

Ma ktoś pewną informację odnośnie kontynuacji?

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Z napisami czy z podkładem oglądałeś film? 2d czy 3d? jak jakość filmu? ja jak dobrze się ułoży jutro idę :)
Co do zapowiedzi to jeszcze za wcześnie - myślę że muszą poczekać na wyniki sprzedaży z kin.... i wtedy Producent/i podejmą decyzję co do kontynuacji... potem jeszcze sprzedaż na BR..

Seizo

Active member
Bez reklam
Tylko napisy. Polski dubbing w jakimkolwiek filmie to żenada. Sprawdza się tylko w animacjach.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Niestety rzadko im się udaje podłożyć dobrze - ja niestety wybiorę się na film z dubbingiem (pierwszy raz w życiu - jeśli chodzi o normalne filmy) bo osobiście chodzę do kina w ciągu dnia ze względu że mniejsze trolostwo wtedy jest.... ale raz zerknę jak będzie żenada na maksa to pierwszy i ostatni raz będzie..

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Bipo ja nawet sobie nie wyobrażałem że fan tego gatunku nie poszedł na taki film do kina.. bo nawet 110-120 cali ekran nie da takiego odbioru tego typu filmu co ekran kinowy.. to jest obowiązek żeby iść na taki film do kina :) w naszym wypadku ...:)

Bipo

Active member
Bez reklam
Lolek tj.oczywista oczywistość... ;-) czekam na ten film bo jestem fanem gry, który spędził masę godzin gry na poszczególnych częściach... ;-) ba mam nawet cz.2 jeszcze na kompie i od czasu do czasu rozgrywa się szybka partyjkę... ;-)

Bipo

Active member
Bez reklam
Jestem po seansie 3D z napisami. Film obowiązkowy dla fanów gry jak i osób lubiące filmy z efektami.
Sama fabuła przedstawiona została bardzo prosto i bez zbytnich zagmatwanych wątków, że osoby które nie mają nic wspólnego z Warcraftem będą wiedzieć o co chodzi oraz powinni odnaleźć się w świecie orków. Nie ma też co ukrywać bo film zakończony w taki sposób, że będzie kolejna część i tu nie ma wątpliwości.
Efekty 3D są i to bardzo dobre, może nie przez cały film ale w pewnych momentach lecą w nas przedmioty przed którymi trzeba się lekko uchylić a to już jest jak dla mnie ekstra. Nie jest to ranga Avatara czy Żółwika ale warto sobie również obejrzeć w wersji 3D. Racoon będziesz zachwycony..;-)Ja nie jestem jakimś fanem 3D ale obejrzeć raz można….;-)
Pod względem obrazu to nie jest to ranga na pewno Hobbita, obraz jest zapiaszczony i nie kiedy drugi plan jest słabo rozpoznawalny. Przy dynamicznych ruchach kamerą, rozmycie obrazu troszkę przeszkadza ale są to tylko chwilowe momenty.
Najlepsze co w tym filmie było to dźwięk. Słuchajcie takiej dynamiki i eksplozji dźwięku dawno nie słyszałem. Sceny batalistyczne oraz momenty używania magii to miód dla naszych uszu. Nasze systemy oraz suby będą miały naprawdę kawał pracy do wykonania. Bas w niektórych momentach jest bardzo dynamiczny a zarazem głęboki. Momenty uderzenia młota orka w czyjąś głowę pokazuję to przepięknie. Z mojej strony gorąco polecam film, warto było czekać!!! Oczywiście obowiązkowa pozycja na półce jak dla mnie..;-)

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Bipo w jakim kinie byleś ?
Co do jakości obrazu to w 3d w kinie zawsze jest słabiej nie licząc Hobbita bo ten spoko wyglądał w kinie i w 3d.. reszta co chodzę na 3d wygląda to znacznie słabiej niż potem na BR .. Także myślę że jak kupimy Bipo na BR to będzie znacząco lepiej z jakością obrazu.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Hobbit w 3d w Imaxie wyglądał bardzo słabo, oglądałem później na BR u rodziców na Samsungu UE65JS9000 i jakość obrazu/3d rewelacja.

Bipo
Dzięki za fajny opis:)

szejos

New member
Takie produkcje tylko w IMAXIE 3D z napisami oglądam. Byłem w niedzielę przed meczem Polski, więc ludzi było niewiele.

Pozycja obowiązkowa, i z pewnością do niej wrócę jak wyjdzie na BR.

Bipo

Active member
Bez reklam
Ja z Imaxa się już wyleczyłem pisałem kiedyś o tym. Po ostatnim zaliczonym filmie moja noga tam długo nie postanie. Obraz tragedia, pisaliśmy też na ten temat na forum AS, wiele osób skutecznie się zniechecilo i to nie chodzi o IMAXA w Wawie ale też w innych miastach. Obecnie dla mnie w Wawie nr 1 jest sala premierowa w multikinie Złote tarasy . ;-)

szejos

New member
Każdy ma swoje upodobania co do kin. Ja byłem w naprawdę wielu, w różnych miastach i na takie "superprodukcje" zawsze wybieram się do IMAXA w Poznaniu.
Tylko raz zaskoczył mnie słabym obrazem. Na Godzilli, jednak od tamtej pory byłem tam na kilku albo kilkunastu innych tytułach i zawsze byłem zadowolony.

W domu oglądam na 113", jednak raz na jakiś trzeba się wybrać do prawdziwego kina :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Tak jak piszesz Kolego 110-120 cali w domu to mega jest w porównaniu do tv 55-65 cali , natomiast w stosunku do ekranu w kinie to pestka.. i przy pewnych produkcjach kino musi być zaliczone :)

Pakolo to ja Ci powiem jak byłem na Hobbice w kinie z obrazem nie było źle , to nie to co na tv , bo w tym wypadku obraz jest bajka ale było fajnie w stosunku co do niektórych innych produkcji na których byłem w kinie..

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jestem po seansie 3D z napisami. Film obowiązkowy dla fanów gry jak i osób lubiące filmy z efektami.
Sama fabuła przedstawiona została bardzo prosto i bez zbytnich zagmatwanych wątków, że osoby które nie mają nic wspólnego z Warcraftem będą wiedzieć o co chodzi oraz powinni odnaleźć się w świecie orków. Nie ma też co ukrywać bo film zakończony w taki sposób, że będzie kolejna część i tu nie ma wątpliwości.
Efekty 3D są i to bardzo dobre, może nie przez cały film ale w pewnych momentach lecą w nas przedmioty przed którymi trzeba się lekko uchylić a to już jest jak dla mnie ekstra. Nie jest to ranga Avatara czy Żółwika ale warto sobie również obejrzeć w wersji 3D. Racoon będziesz zachwycony..;-)Ja nie jestem jakimś fanem 3D ale obejrzeć raz można….;-)
Pod względem obrazu to nie jest to ranga na pewno Hobbita, obraz jest zapiaszczony i nie kiedy drugi plan jest słabo rozpoznawalny. Przy dynamicznych ruchach kamerą, rozmycie obrazu troszkę przeszkadza ale są to tylko chwilowe momenty.
Najlepsze co w tym filmie było to dźwięk. Słuchajcie takiej dynamiki i eksplozji dźwięku dawno nie słyszałem. Sceny batalistyczne oraz momenty używania magii to miód dla naszych uszu. Nasze systemy oraz suby będą miały naprawdę kawał pracy do wykonania. Bas w niektórych momentach jest bardzo dynamiczny a zarazem głęboki. Momenty uderzenia młota orka w czyjąś głowę pokazuję to przepięknie. Z mojej strony gorąco polecam film, warto było czekać!!! Oczywiście obowiązkowa pozycja na półce jak dla mnie..;-)

Bibo obejrzałem wczoraj w kinie i generalnie zgadzam się z tym co napisałeś - podobne mam odczucia :) Ja byłem w innym kinie i również drugi czy dalszy plan jest często nie do końca wyraźny... może to wina jakości jakie kopie otrzymują kina jeśli film jest w 3d... ale na BR będzie dużo lepiej - zawsze tak jest.
Ci co nie grali tak jak napisałeś będą wiedzieć o co chodzi bo film jest bardzo prosto przekazany widzowi..
Teraz kilka słów o dźwięku bo byłem na seansie z podkładanym głosem... nie było źle :) myślałem że będzie słabiej:) ale wydaje mi się że w oryginale jak ktoś będzie na tym filmie będzie lepiej.. tak jak i na BR gdzie tam często jest znacząca różnica- przynajmniej w tych lepszych wydaniach.. Jak kupię na BR oczywiście będę oglądał w oryginale, ale nie żałuję ..

Dla tych co lubią takie klimaty polecam obowiązkowo kino bez względu jakie macie wielkości tv czy ekrany ...:) w kinie takie filmy inaczej się odbiera..
Myślę, że na 99,9 % będzie kontynuacja... :) i oby bo takich filmów nigdy nie za dużo..

lolek126

Well-known member
Bez reklam
To teraz troszkę cyferek :)

Dwa tygodnie od premiery - film zarobił 230 mln $, stając się numer 1 w 45 krajach...W Chinach pobił rekord weekendu otwarcia (wcześniej należał 7 cz. szybkich...) W Rosji dwa tygodnie od premiery i zarobek 20 mln $.
Na koniec Polska - premierowy weekend do kin wybrało się 137 tys ludzi (1 miejsce zestawienia)

Do góry