Wady UE55MU6102

slawex1983

New member
Szukam nowego tv. Najpierw pod uwagę brałem LG55UJ635V, lecz doczytałem o jego nieco nieszczęsnej matrycy RGBW. Nastepnie Phillips 55PUS6262, lecz w tym znowu jest duży input lag oraz problemy z upłynnianiem ruchu - ma za to wyjście słuchawkowe, którego brakuje pozostałym. Co myślicie o samsungu? Nie korzystam dużo z tv. Sporadycznie coś sobie obejrzę i czasami gram na komputerze. Mile widziany niski input lag. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:

adam80

Member
Mam 50MU6102 i jest to bardzo udany model, mój jest na matrycy VA, 55 cali najczęściej (jeśli nie wszystkie) jest na IPS, czyli lepsze kąty i kolory - niestety kosztem kontrastu, zdania są podzielone która matryca lepsza. Dodam jeszcze że mój 50MU6102 wbrew temu co podaje specyfikacja obsługuje słuchawki bluetooth.

Ostatnia edycja:

pasazer

Member
Mam 50MU6102 i jest to bardzo udany model, mój jest na matrycy VA, 55 cali najczęściej (jeśli nie wszystkie) jest na IPS, czyli lepsze kąty i kolory - niestety kosztem kontrastu, zdania są podzielone która matryca lepsza. Dodam jeszcze że mój 50MU6102 wbrew temu co podaje specyfikacja obsługuje słuchawki bluetooth.

No właśnie - jak sprawdzić jaką konkretnie ma się matrycę?

adambe

Member
IMHO lepszym wyborem będzie TCL 55 C70
Matryca VA, niski imput lag, bloututh, android (KODI), wykonanie, dźwięk, wszystkim bije tego Samsunga

slawex1983

New member
W sklepie obok siebie stał jakiś model samsunga 55 cali na VA i 55 cali 6102 IPS. Moim zdaniem lepszy obraz daje IPS, więc go wziąłem. Zobaczymy jak będzie w ciemniejszym pomieszczeniu. Póki co nie mam czasu podłączyć.

slawex1983

New member
Ok. Dziś w końcu znalazłem chwile, żeby rozpakować i podłączyć 55MU6102. Ku mojemu zaskoczeniu chyba ma matrycę VA, gdyż "po palcach zostają ciemne smugi". A miał być IPS. :( Przynajmniej czerń będzie nieco lepsza. Ogólnie tekewizor wydaje się być całkiem fajny. Trochę brakuje funkcji 'wyraźny głos', której czasami używałem w starym samsungu.

Do góry