Wady KLD-50W829B i gdzie kupić?

luger

New member
Witam,

Po lekturze forum wybrałem KLD 50W829B. Chciałbym się jednak upewnić, że niczego nie przeoczyłem, a zalety są mi dobrze znane. Prosze więć osoby które mają ten model, aby napisały jakie zaobserwowały wady. Będę na tym telewizorze oglądał filmy z dysku (w dużych rozdzielczościach mkv), grał na playstation i korzystał z VOD, Youtube.
Druga sprawa, to chciałbym kupić ten telewizor na 20 rat. Gdzie najlepiej i najłatwiej kupić go na raty? (prowadzę działalność gospodarczą).

Pozdrawiam forumowiczów.

zanketsu

New member
Cześć luger,

Mam dostęp do tego TV od kwietnia, poniżej lista „upierdliwości”.

Interfejs TV jest wolny, naprawdę wolny (procek w nim to ani chybi pentium 100MHz):
- TV chwilkę się uruchamia, i po odpaleniu przez ok 15 sekund zupełnie ignoruje polecenia pilota – nie zmienisz kanału ani, co gorsza, nie ściszysz TV jeśli akurat wyświetlany kanał jest za głośny – wyświetla się komunikat a la „proszę czekać”;
- MENU jest wolnawe i mało przejrzyste – modele z zeszłego roku moim zdaniem miały lepszy interfejs inspirowany Playstation 3. Trochę za dużo tu chaosu – część ustawień możesz zmienić przez guzik „options” a część tylko po wejściu w tryb SEN (SMART) i w ichni odpowiednik opcji;
- Po odpaleniu SEN wciąż słychać dźwięk z kanału, który jest odpalony pod spodem, drobnostka ale upierdliwa;
- Samo SEN, konsekwentnie już, jest dość powolne – Samsung jednak daje lepsze procesory do swoich TV;
-screen-mirroring/mircast działaja w kratkę – ale jak już działa to bardzo fajnie.

W sumie tyle z największych „wad”. TV ma obraz świetny, gierki z PS3 i PS4 też śmigają nieźle – lagu nie zaobserwowałem, bluraye miażdżą. Na szczęście nie korzystam z funkcji SMART więc ich powolność mnie nie wkurza. Tak więc w brodę sobie nie pluję – ale gdybym wiedział przed kupnem, że TV za 4200 zł (cena z kwietnia) jest tak powolny to bym się zastanowił dwa razy.

A gdzie kupić... obczaj ceneo ;) albo sony-center - może wynegocjujesz dłuższą gwarancję.

zanketsu

New member
SandPetrus - tak mam problemy z nawiązaniem połączenia. Ale wiedz, że mowa tu jedynie o moim doświadczeniu - możliwe jest, że mam wadliwy model albo mój telefon, HTC One M8, nie do końca się dogaduje z TV.

Przy próbie połączenia albo jest problem z wifi-direct, które nie chce zaskoczyć, albo po próbie połączenia przez mircast lub dlna dostaję komunikat, że obraz nie może być wyświetlony.

Natomiast jeśli już telefon z TV się dogada to działa to świetnie - filmy odpalają się bez problemów, zdjęcia wyświetlają się poprawnie itp. Za to przy następnej próbie, mimo iż sprzęt powinien być już ze sobą "zaprzyjaźniony" to znowu nie działa i trzeba od nowa konfigurować :/

Anyways, moja rada - jeśli masz taką możliwość to przetestuj tę funkcję w sklepie.

Ostatnia edycja:
Do góry