Kiki powiedziął ze jest zaraz za X70. Prezentacje wezme na 100%, jest tylko jedno ale... za duzo tv bym chciał zobaczyc. Musze zawężyc do 3 i dlatego zdecydowałem sie jak na razie na 32''Sharpa ra1, czekam az bedzie toshiba 32'' wl68 i wąłsnie albo jvc 37S60 lub sharp 37GA9.grygiel napisał:Nie brałem prezentacji niestety, jedynie to co mogłem zobaczyć w media i saturnie reszta to sama teoria z netu, a co Kiki mówi o 40S70 ? Jak masz kase to bierz prezentacje będziesz pewny w 100% wyboru
Hm pokój mam 16m ogladac bede z odległosci 2m-4m .Cały problem polega na tym, ze nie mam nikogo kto by miął lcd 37'' i N-ke i nie moge zobaczyc na własne oczy jak wyglada obraz. Z tego co słysze to szału z jakościa i nie uśmiecha mi sie ogladanie pikseli, dlatego zastanawiam sie głownie nad 32''. A 37'' wezmę dodatkowo na prezentacje i jak bedzie ok to go zatrzymam.grygiel napisał:Nie wiem z jakiej odległości będziesz oglądał ,ale moge Ci zawęzić poszukiwania. Bierz 37 cali a nie 32 bo będziesz później żałował gwarantuje Ci to, no chyba że masz pokój 3x3...
grygiel napisał:Adman85@ Jeżeli masz 3,5-4m to się nie zastanawiaj nawet nad 32 cale ,tylko 37 i wzwyż . Ja oglądam 3-4,5m i spokojnie można by 42 cale oglądać. Między 32 a 37 jest bardzo duża różnica w wielkości (przynajmniej się tak wydaje), między 37 a 42 już tego tak nie widać. Poprostu jak wezmiesz na prezentacje 32 cale i 37-40 to i tak nie kupisz tego co ma 32 choćby grał najlepiej ,gwarantuje ci to. A kontrast to moze być zwykły chwyt marketingowy taki bajer ,nie ma to jak zobaczyć na żywo ,przyznam że kontrast S60 to nawet wypada zmniejszyć bo na discovery Hd to aż kolory są nierealne prawie jak z bajki jakiejś...
Tomek Koko@ 2 metry dla 37 cali i na N szczerze mówiąc odpada ,optymalnie to trzy metry no chyba że bedziesz tylko Hd oglądał , bo reszta kanałów to rewelacji niestety nie ma i z dwóch metrów to pikseloza lekka jest już na Polsacie cyfrowym była mniejsza przynajmniej u mnie bo był syfiasty dekoder i tło było zamazane ale bez pikseli.
Pozdrawiam
Mam s60 i N-ke > Tv spisuje sie b.dobrze jednak jesli chodzi o piłke nozna to jest to jego pieta achillesowa. Chodzi mi o trawe. Nie wiem czy to jest we wszystkich lcd ale trawa lekko pływa. Jest to jedyny według mnie mankament tego tv. Na innych kanałach super. Nawet AXN-y, o których wielu pisało, ze sa kiepskiej jakosci tu wygladają normalnie. Jak dla mnie tv super i N-ka musi byc, zeby wydobyc z niego wszystkie mozliwosci.jackuc napisał:Grygiel,
Możesz więcej napisać o współpracy S60 z N ?
Mam już ten tv, ale na mojej kablówce telewizja to rozpacz. Ostatnio meczu Liverpoolu to się nie dało oglądać. Piłka jak kometa a linie boiska przy ruchu kamery jakby płonęły na biało. Przy statycznym obrazie lepiej.
Co do dvd to mam KORR 2218 kupionego za 140 zł w Geancie, podłączonego po komponencie. Przyznam, że spodziewałem się nieco lepszego obrazu, ale to też może to być kwestia słabego dvd.
Także z w planach zakup czegoś lepszego