Używany gramofon do 500 zł

Argue

New member
Temat będzie przyszłościowy na zasadzie "Na jaki model mam polować".

Szukam gramofonu spod znaku marantza, aby pasował do niedawnego nabytego zestawu marantz mcr 503 + monitor audio bx2.
Budżet to 500 zł. Dobrze by było gdyby gramofon miał wbudowany przedwzmacniacz, ale jeśli nie będzie posiadał to wtedy zdecyduje się na zakup najprostszego tj. vivanco-pa115-przedwzmacniacz-gramofonowy-i3621270974.html
Kryteria przy wyborze gramofonu to:
Prostota działania (nigdy nie posiadałem gramofonu, więc potrzebuje łatwego w obsłudze urządzenia)
Dobre brzmienie
Przewagę będą miały urządzenia z wbudowanym preampem gramofonowym gdyż mój marantz 503 nie posiada wejścia phono
Logo marantza :)

Na chwilę obecną na allegro znalazłem parę sztuk: Żeby wejść w nie trzeba przed nimi dodać allegro . pl /

super-topowy-model-gramofon-marantz-6025-i3646544590.html
marantz-tt-2200-direct-drive-legnica-i3659477179.html

gramofon-marantz-tt-42-i3645750068.html
gramofon-marantz-6170-gold-super-stan-i3666108054.html
Czy któryś z tych modeli jest wart rozważenia?

Tak jak zaznaczyłem na wstępie, chciałbym otrzymać od Was po prostu nazwy modeli, które warto wziąć pod uwagę, a które będą spełniać powyższe kryteria.

robiz

New member
CZeść

Załozona kwota nie pozwala na wielkie szaleństwo, ale cos już można pomysleć o samym gramofonie. Osobiście nie znam gramofonów Marantz, ale kieruj sie zasadą BARDZO ograniczonego zaufania przy kupnie używanych gramofonów. Marka w tej kwocie ma mniejsze znaczenie, wazniejszy jest stan techniczny. Najlepiej wybrać te , do których możesz podjechac osobiście i je " pomacać". Ja ososbiście używki gramofonu bym nie kupić patrząc na zdjęcia i kwieciste opisy o super hiper " hi-endowym " dzwieku.....

Sprawa przedzmacniacza, odpuśc od razu to Vivanco czy jak tam się to nazywa. Jak ma być tanio i w miarę dobrze to kup to :
Art Dj Pre II - ART - sklepmuzyczny.pl - Music Store Sp. z o.o.

robiz

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Najtańszym gramofonem jest Marantz TT 50 kosztuje ok.770zł trudno oczekiwać cudów po tym modelu
Klasycznym modelem jest Marantz TT 42 jest to klon gramofonu Dual CS-415 poza logiem nie różni się niczym

Wiadomo ,że kupno używki wiąże się z pewny ryzykiem ,ale paradoksalnie jest lepszym rozwiązaniem dla melomana zaczynającego swoją zabawę z winylami

Do góry