Urwanie głowy z tymi TV....

KAZMISH86

Member
uz prawie bylem zdecydowany na tego sonego 55 hx850...nawet go mialem zamowiony...w sony center za dobra cene...ale jeszcze bylem popytac w salonach...i jakos teraz bardziej jestem za lg 760s i samsung es 7000 z wiekszoscia na tego es 7000...ale kazdy ma swoje minusy....w sonbym bolom mnie te mkv chociaz wiem ze to idzie obejsc ale coz....i boli mie w sonym kulejaca orzegladarka ktora wedlug mnie jest strasznie wolna...i niestety ale jest malo aplikacji w internecie... cho0ciaz obraz lepszy niz w wyzej wymienionych....ale czy warto za ta kase kupowac tv tylko z powodu troche lepszego obrazu....w LG znow internet ok...obraz tez nienajgorszy, i ten motion ale nie wiem czy to az takie jest potrzebne bo na pilocie tez idzie niezle poslugoiwac sie na necie....tymbardziej ze dostaje sie smartfona za free...i te pasywne...ktore jest ciekawe ale jednak mnie po tym bvardziej oczy bolalyt niz w aktywnym ....a w samsungu obraz wedlug mnie taki jak w lg...martwi troche wiekszy clouding ale internet full opcja i ladne 3d ktore tez mi sie podoba i jest duzo lepsze niz pasywne wizualnie ale czekam na opinie, w zasadzie lg i samsung czytaja wszystkie pliki...a to jest troszku bezproblemowe niz kimbonowanie z konwertowaniem lub media server......sam nie wiem...cena wszytskich podobna...pomozcie mi bo chcialbym go pojutrze kupic...zeby na swieta...byl...szukam kurde i szukam...i juz nie wiem co robic...bo to duzo kasiorki

smolax71

Member
uz prawie bylem zdecydowany na tego sonego 55 hx850...nawet go mialem zamowiony...w sony center za dobra cene...ale jeszcze bylem popytac w salonach...i jakos teraz bardziej jestem za lg 760s i samsung es 7000 z wiekszoscia na tego es 7000...ale kazdy ma swoje minusy....w sonbym bolom mnie te mkv chociaz wiem ze to idzie obejsc ale coz....i boli mie w sonym kulejaca orzegladarka ktora wedlug mnie jest strasznie wolna...i niestety ale jest malo aplikacji w internecie... cho0ciaz obraz lepszy niz w wyzej wymienionych....ale czy warto za ta kase kupowac tv tylko z powodu troche lepszego obrazu....w LG znow internet ok...obraz tez nienajgorszy, i ten motion ale nie wiem czy to az takie jest potrzebne bo na pilocie tez idzie niezle poslugoiwac sie na necie....tymbardziej ze dostaje sie smartfona za free...i te pasywne...ktore jest ciekawe ale jednak mnie po tym bvardziej oczy bolalyt niz w aktywnym ....a w samsungu obraz wedlug mnie taki jak w lg...martwi troche wiekszy clouding ale internet full opcja i ladne 3d ktore tez mi sie podoba i jest duzo lepsze niz pasywne wizualnie ale czekam na opinie, w zasadzie lg i samsung czytaja wszystkie pliki...a to jest troszku bezproblemowe niz kimbonowanie z konwertowaniem lub media server......sam nie wiem...cena wszytskich podobna...pomozcie mi bo chcialbym go pojutrze kupic...zeby na swieta...byl...szukam kurde i szukam...i juz nie wiem co robic...bo to duzo kasiorki

to dużo kasiorki jak mówisz
więc ja bym brał tv , który ma najlepszy obraz - bo po to przede wszystkim jest tv
jak będziesz oglądał z odległości ''zgodnej z zaleceniami'' to w tych ''gorszych'' zobaczysz te wszystkie wady ! i wtedy nie ważne będą inne rzeczy , jak raz zobaczysz np clouding to potem będzie wk do następnej wymiany tv , czyli jakieś parę latek...
a z inymi funkcjami, np internetem - to- czy nie lepiej ''sparować'' laptopa czy tablet i masz full wszystko ?

KAZMISH86

Member
tez tak sie zastanawialem...ale wiesz lapka narazie nie mam...a i tablet narazie tylko w planach...bo jak sie wyloze na ten tv to bedzie lichutko z kaska....a chodzi mi nadzwyczajniej oto czy wiesz jest az taka roznica w tych obrazach...miedzy tymi tv...tego chcialbym sie poradzic i czy wlasnei warto brac tego soniacza tylko i wylocznie na ten niby natruralniejszy obraz rezygnujac z jakichkolwiek funkcji internetowych...tzn okrojonych....a wiesz z tym media server to tez wszytsko zalezne od lacza zeby ogladac mkv...a ps3 tez z tego co wiem nie czyta mkv...a jednak jesli jest mozliwosc to czemu nie mam sciagac filmow i ogladac...kurde nie wiem...to jest to ze za taka kaske nei chcialbym zalowac potem...a odleglosc od siedziska jest 3.5-3.7 m... wiec 55 cali ideal wedlug mnie...pozdro

andreas2012

New member
teoretycznie najlepszy wybor to TV z najlepszym obrazem, reszta to dodatki - ktore wciaz sa w fazie rozwoju a wiec czesc niedopracowana i z roku na rok coraz mniej aktualna - za 2-3 lata i tak te wszystkie dodatki beda nieuzyteczne,
oczywiscie na poczatku wybor moze sie wydawac skomplikowany pomiedzy np sony + dodatkowe urzadzenia a LG/samsung ktory daje rade z filmami netem 3D - ale za 2-3 lata LG/samsung tez nie bedzie dawal rady i pozostaniesz w sytuacji ze bedziesz musial dokupic zewnetrzne urzadzenia i miec slabszy obraz, no chyba ze za 2 lata planujesz wymiane TV to mozesz wziasc przejsciowo cos bardziej multimedialnego - to dobra nauczka szczegolnie dla kogos wymagajacego - wiecej juz nie powroci do tv z wszystkim a bedzie juz zawsze szukal tylko dla obrazu

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Kolega dobrze napisał. Kup TV dający jak najlepszy obraz. Reszta to dodatki. Za jakiś czas dokupisz jakiś odtwarzacz multimedialny za 200zł, który będzie miał te wszystkie "bajery", lepszej jakości obrazu w TV już dokupić się nie da...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Daj sobie spokoj z dodatkami, podstawa to przekatna i jakosc obrazu. Jak juz zostalo wspomniane za pare groszy dokupisz player multimedialny chociazby na androidzie i masz wszystko a nawet lepiej. Ja mam na Sharpie smart TV - Samsunga z zewnetrznego playera BR ale i tak z tego nie korzystam. To samo bylo z 3d, kilka dni zabawy i ekscytacji potem szkoda bylo na to czasu.

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
dokładnie jak koledzy wyżej. Ja wybrałem philipsa zamiast samsunga bo obraz mi lepiej pasował, a z tych bajerów i tak nie korzystam, zamiast tego mam przynajmniej ambilight który jest mega fajny:)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Widze Fox ze w koncu nowy telewizorek stal sie faktem, teraz przynajmniej mozesz wylaczyc tasme ledowa "samorobke" :) i korzystac z prawdziwego dobrodziejstwa jakim obdarowany jest Filek, tak czy inaczej gratuluje tv.

buli996

New member
Tez mam ten sam problem co wybrac ES7000 czy Philipsa 7007K panowie doradzcie co kupic? generalnie chodzi o obraz zeby byla zyleta :) Gram na Ps3 i Telewizja z UPC co mi doradzicie?

KAZMISH86

Member
czyli co wedlug wszytskich jednak soniacz??bo tu poprostu chodzi oto ze tam tez jest super obraz tylko w soniaczu jest bardziej naturalny i zblizony do plazmy...a w lg i samsungu jets poprostu ostrzejszy...ale moze macie racje...ze i tak z tych bajerow sie nie bedzie korzystac...dziekuje jak narazie Wam za rade:)

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Tylko pamiętaj, że to Ty kupujesz TV i Ty musisz być z niego zadowolony.
Jedno jest pewne telewizor nigdy nie będzie za duży! Co do wyboru konkretnego modelu musi to być Twoja decyzja.
Najlepszym rozwiązaniem byłoby gdybyś mógł zobaczyć jak pracuje dany TV w domu a nie w sklepie.

KAZMISH86

Member
no wlasnie zobaczyc w domu....to jest to najwazniejsze....to by bylo super...bo najbardziej sie boje wlasnie obrazu puszczonego z CYFROWKI W DOMU..w tym kurde sygnal SD:(....ja juz wlasnei bylem zdecydowany na kazdy model po kolei ale ciagle cos mnie chamuje i zniechca...a wiem ze to sa moje oszczednosci i chcialbym je dobrze i na lata wydac...zeby nie zalowac...a kupowac jakis slabsze modele w rozmiarze 66 cali to sie juz wogole nie oplaca...wiec jest nad czym kombinowac...w sklepach kazdy doradza inaczej...

KAZMISH86

Member
kurde wlasnei cos slyszalem o tym ale wylecialo mi z glowy...a to zapewne tez zalezy od ich dobrej woli czy sie zgodza...bo zapewne nie wszedzie tak idzie :(

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Tez mam ten sam problem co wybrac ES7000 czy Philipsa 7007K panowie doradzcie co kupic? generalnie chodzi o obraz zeby byla zyleta :) Gram na Ps3 i Telewizja z UPC co mi doradzicie?

buli996
Skłaniałbym się ku Philipsowi.

KAZMISH86
Prezentację w domu to musisz zamówić i zapłacić za nią...

KAZMISH86

Member
kurde tak slucham juz nie pierwszy raz o tym PHILIPSIE a nie zwracalem uwagi na niego...to jakby do mojej grupki tv dorzucic tego Philipsiaka tez tej seriii 7....moze to by bylo dobre rozwiazanie...

smolax71

Member
fajny masz miż-maż z odpowiedziami...
jeden samsung, inny sony :)

lepiej niech ktoś podpowie koledze ile kosztuje prezentacja w domu ???
a najlepiej od razu jakiś ''sklep forumowy'' powinien wyskoczyć z ofertą :)

ja tam jestem ''nowy'' ale myślę , że się da ;)

Ostatnia edycja:

KAZMISH86

Member
smolax71
ja mam taki miz maz od poczatku...bo na forum tez kazdy inny model poleca i w sklepach tak samo...chociaz duzo ludiz bardziej polecalo wlasnie tego soniaka...a jak ja mam jeszcze za prezentacje placic to ja juz widze ile mnie te tv wyjdzie...bo zapewne tanie to nie jest....

Do góry