UPC vs. NCPlus do modułu Ci+

zapisz

New member
Mam mieszkanie na ostatniej kondygnacji bloku. Więc mam możliwość zainstalowania anteny satelitarnej. Mogę wybrać TV pomiędzy UPC albo NCplus. Który z tych dwóch dostawców ma lepszy sygnał. Jako dekodera będę używał modułu Ci+ z TV Samsung UE46F6500.

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Znaczy jak lepszy sygnał ? ,telewizje kablowe pobierają sygnał z satelity , wyjątkiem są niektóre programy TVP gdzie sygnał można pobierać z multicastu

hdmaniack

New member
Jakość kanałów będzie podobna ale na kablówce będziesz miał bardziej różnorodne kanały. Np. Polsatu Sport na NC+ na pewno nie zobaczysz

prezy

New member
Bez reklam
Nie zgodzę z przedmówcą co do jakości, która niestety ale w dużym stopniu uwarunkowana jest stanem infrastruktury sieci kablowej w danym mieście ba nawet osiedlu. Co do jakości z satelity wszędzie jest taka sama (niezależnie od obszaru) jedynym warunkiem może być trochę słabszy sygnał na wschodzie Polski (rozmieszczenie transporterów) ale większy talerz powinien rozwiązać problem.
Oczywiście kablówka może oferować super jakość ale za tym musi iść super sprzęt ale nie ten w naszych domach. rzeczywiście zdarza się że operator oferuje swoje usługi na wysokim poziomie ale na terenie może jednego osiedla. W tym samym mieście jakość może być naprawdę różna.

zapisz

New member
Może weźmiecie mnie za odmieńca, ale kanały sportowe, ani filmowe mnie nie interesują. 90% czasu spędzę na domo tv (ze względu na zawód)... Szkoda że nie ma opcji wyboru jednego kanału :) Co do NCPlus to przekonuje mnie cena 29zł za miesiąc przy 12 miesiącach użytkowania. UPC mnie wkurzyło że będąc ich klientem bez umowy terminowej (mam już od nich internet, z którego mogę zrezygnować z 1 miesięcznym wypowiedzeniem), mam dużo gorsze warunki niż jakbym był nowy. Dzwoniłem do nich kilka razy, szkolą tych ludzi by wciskali ludziom kit (dwie baby pod rząd wmawiały mi że nie opłaca się mi zerwać umowy i wziąć na 2 użytkownika bo różnica kasowa jest nie wielka), dlatego zadałem pytanie o jakość, bo jeśli z satelity była by gorsza, to wziąłbym z UPC, ale tak to nie ma się chyba co zastanawiać. Infrastrukturę UPC mam chyba bardzo dobrą, jakiś czas temu monter się chwalił że na tym osiedlu są super urządzenia.

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Cena 29 zł obowiązuje przy własnym sprzęcie ,albo trzeba moduł ,albo własny dekoder z kartą np.Smart HD
Ogólnie to fajna oferta jak się popatrzy na zawartość programów praktycznie dla całej rodziny ,umowa jest stosunkowo krótka dla przykładu w Polsacie 29 miesięcy

Do góry