Uniwersalny-cyfrowy polsat

kors

New member
Witam,
Czy Ktoś mógłby mi pomóc w zaprogramowaniu uniwersalnego pilota (SilverCrest RCH7S52)?
Problemy są następujące:
1. Chciałbym obsługiwać mini dekoder Cyfrowego polsatu . Niestety żadny kod podczas automatycznego wyszukiwania nie zadziałał na dekoderze. Funkcja uczenia działa niestety jak jest podstawowa komunikacja z urządzeniem (np. włączanie/wyłączanie). Potrzebuję nr kodu lub jakąkolwiek podpowiedź co mogę spróbować zrobić. Do tego gdy kilkam opcje "Set" a nastepnie "Cbl/Sat" nie moga znalezc marki Cyfrowy POlsat tylko sam Polsat.

Może ktoś miał jakieś doświadczenia z programowaniem/uczeniem pilotów uniwersalnych?
:(
Z góry dzięki za pomoc

kwasior21

New member
Ostatnio zakupilem pilocika uniwersalnego SIlverCresta w lidlu, za 29.90.Stwierdzic moge ze jest (jak na ta cene) na prade niezly. Samiego b650 znalazl sam, Yamahe 467 nauczylem oraz Nke tez nauczylem, bardzo ladnie to wychodzi, Jak sam nie znajdzie sprzetu to nie warto sie bawic kodami tylko samemu zaprogramowac... Pozdrawiam i zycze cierpliwosci.

Stanley

Member
Bez reklam
Witam

Też od kilku m-cy mam SilverCrest-a z Lidla, za 29,90. Bez większych problemów udało mi się go nauczyć rozkazów z pilota CP, dekoder Mini. Podkreślam - nauczyć - żaden kod fabryczny nie pasował.
Nauczyłem też (a raczej znalazłem zbliżony kod, ewentualnie douczyłem brakujące mi rzeczy) do telewizora Sharp. W efekcie zorganizowałem się tak, że bez przełączania urządzeń mogę sterować jednocześnie i tv, i tunerem sat. Część przycisków obsługuje najpotrzebniejsze funkcje tv (np. głośność, zmiana formatu, itp.), część tuner sat (zmiana kanałów, EPG, itp.)
Co prawda pilot posiada pewne niewielkie mankamenty - ale za tę cenę? Z możliwością uczenia? ;-) Ogólnie jestem b. zadowolony.
Jak wrócę do domu mogę podać konkretny symbol, bo nie pamiętam, czy to ten z pierwszego postu.

Pozdrawiam -

Stanley

Ostatnia edycja:
Do góry