uniewersalnie stereo

fitoro8

New member
Witam wszystkich.
Jestem tu „Świeżak” . Mój problem/dylemat polega na tym, iż chciałbym zainwestować pieniążki w coś w mirę przyzwoitego-co by ładnie wyglądało i jeszcze lepiej grało.
Do tej pory nie miałem styczności z prawdziwym dobrym dźwiękiem-zawsze to były mp3 z kompa lub z dysku. A nikt w okolicy nie miał takiego hobby. Na początku szukałem jakiegoś KD ale w sumie chyba zostanę przy stereo-
KD chciałem podłączyć pod PS3 do gier lub filmów ale żona suszy głowę że znowu będzie plątanina kabli (tym bardziej że właśnie swoje stare kino wyniosłem do piwnicy bo ani z niego żadnego pożytku nie było z ps3-brak optyka a w muzyce to szkoda gadać, i te kable się dokuczały strasznie) a miejsca w pokoju za dużo nie mam- jakieś 25 m2- nie wiem czy SA jakieś zestawy stereo które jednak dałyby się podłączyć pod ps3 lub TV-?
Muzykę zawsze lubiłem słuchać, ostatnio byłem w mediaexpert i niechcąco słuchałem Denon D-M37-zrobił na mnie duże wrażenie-tym bardziej że muzyka leciała z penka- czyli jakieś słabe mp3. nie wiem, myślałem o yamacha pianocraft –jakiś model może e810-lub 730-reszty nie znalazłem równie ciekawej. Szukam i czytam, czytam i szukam i nie wiem już na co się zdecydować-mam coraz większy mętlik w głowie…proszę o opinie i jakieś rady…
Przypomina raz jeszcze że: muzyka 60%, gry 30%, reszta to filmy i TV.
Pieniążki jakie by były na to przeznaczone to około 2000 (jak będzie coś konkret to można się szarpnąć i cos dorzucić hehe…)

Z góry przepraszam za stylistykę i orto…i dziękuję za wszelką pomoc

pozdrawiam

bagiennik

New member
Bez reklam
DM 37 w tej klasie rządzi :)

Ale weź też pod uwage normalny wzmacniacz + 2 monitory

Np. Denon pma 510 + 2x JBL ES 30

Do góry