UHD 55" do 1.000f

JohnMorra

New member
Witam! Wybrałem się na Black Friday łowy i wyhaczyłem 3 telewizory które przykuły moją uwagę.

Sony 55XD8599 - 949f
W sklepie polecano mi go jako najlepszego w tej klasie, najlepszy upscaling i zero problemów z matryca. Dobre wykonanie i co widzę na ogromny plus to system ANDROID. Nie wiedziałem, że już takie fajne tv można dostać z tym systemem więc mój MXQ TV z kodi poszedł by w odstawke i naprawde ułatwiło by mi to życie.

Samsung 55KS7000 - 949f
W internecie na PL forach duzo się mówi o ks7000 i jego kiepskim wykonaniu o dziwo na UK są opinnie bardziej negatywne o kiepskim podświetlaniu i nie radzeniu sobie przy szybkich akcjach. Obraz mimo wszystko na żywo jest super. Na plus to dołączony box do którego podłączamy różne kable a na minus kiepskie nóżki dlatego zdecydowanie TV musi u mnie wisieć.

Panasonic 58DX750 - 939f
Najmniej wiem o tym telewizorze, polecano mi go na równi z tymi dwoma modelami. Nie miałem nigdy styczności z panasonic i troche sie go boje ;)

Jest jeszcze opcja nie przepłacania i wybrania 55KU6400 za 690 funtów.

TV bedzie zakupiony w sklepie JohnLevis w którym dają 5 lat gwarancji i 90 dni na zwrot bez powodu także bez napinki jak coś mi sie nie spodoba mogę wymienić na inny model.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 16m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? Od prawej strony telewizora przez duże okno z żaluzjami.
7. Jaki masz obecnie telewizor? Samsung 40c650
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Priorytet to obraz i szybkość działania.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? SmartHD+
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? Na tygodniu od 18 do 23 w wekendy prawie caly dzien z przerwami.
12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program ? Tak
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Seriale
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? NIE
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Zdecydowanie NIE
16. Preferencje co do marki? Samsung, Sony, LG
17. Preferencje co do wielkości? 55"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Kiepska jakość, zamulanie i podstawki...
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? f1k= ~5.000 zł
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu ? 5-6 lat
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych ? Obecnie w ogole ponieważ w UK nie działają aplikacje typu IPLA. Jeśli bedzie na pokładzie Android to zdecydowanie KODI

WuMike

New member
Bez reklam
Minuty bym się nie zastanawiał, tylko brał Panasonika. Najlepszy obraz do wieczornych sesji serialowych, a po kalibracji bliski referencji, brak problemów jakościowych, 3" więcej od konkurencji.

Do góry