JohnMorra
New member
Witam! Wybrałem się na Black Friday łowy i wyhaczyłem 3 telewizory które przykuły moją uwagę.
Sony 55XD8599 - 949f
W sklepie polecano mi go jako najlepszego w tej klasie, najlepszy upscaling i zero problemów z matryca. Dobre wykonanie i co widzę na ogromny plus to system ANDROID. Nie wiedziałem, że już takie fajne tv można dostać z tym systemem więc mój MXQ TV z kodi poszedł by w odstawke i naprawde ułatwiło by mi to życie.
Samsung 55KS7000 - 949f
W internecie na PL forach duzo się mówi o ks7000 i jego kiepskim wykonaniu o dziwo na UK są opinnie bardziej negatywne o kiepskim podświetlaniu i nie radzeniu sobie przy szybkich akcjach. Obraz mimo wszystko na żywo jest super. Na plus to dołączony box do którego podłączamy różne kable a na minus kiepskie nóżki dlatego zdecydowanie TV musi u mnie wisieć.
Panasonic 58DX750 - 939f
Najmniej wiem o tym telewizorze, polecano mi go na równi z tymi dwoma modelami. Nie miałem nigdy styczności z panasonic i troche sie go boje
Jest jeszcze opcja nie przepłacania i wybrania 55KU6400 za 690 funtów.
TV bedzie zakupiony w sklepie JohnLevis w którym dają 5 lat gwarancji i 90 dni na zwrot bez powodu także bez napinki jak coś mi sie nie spodoba mogę wymienić na inny model.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 16m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? Od prawej strony telewizora przez duże okno z żaluzjami.
7. Jaki masz obecnie telewizor? Samsung 40c650
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Priorytet to obraz i szybkość działania.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? SmartHD+
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? Na tygodniu od 18 do 23 w wekendy prawie caly dzien z przerwami.
12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program ? Tak
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Seriale
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? NIE
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Zdecydowanie NIE
16. Preferencje co do marki? Samsung, Sony, LG
17. Preferencje co do wielkości? 55"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Kiepska jakość, zamulanie i podstawki...
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? f1k= ~5.000 zł
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu ? 5-6 lat
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych ? Obecnie w ogole ponieważ w UK nie działają aplikacje typu IPLA. Jeśli bedzie na pokładzie Android to zdecydowanie KODI
Sony 55XD8599 - 949f
W sklepie polecano mi go jako najlepszego w tej klasie, najlepszy upscaling i zero problemów z matryca. Dobre wykonanie i co widzę na ogromny plus to system ANDROID. Nie wiedziałem, że już takie fajne tv można dostać z tym systemem więc mój MXQ TV z kodi poszedł by w odstawke i naprawde ułatwiło by mi to życie.
Samsung 55KS7000 - 949f
W internecie na PL forach duzo się mówi o ks7000 i jego kiepskim wykonaniu o dziwo na UK są opinnie bardziej negatywne o kiepskim podświetlaniu i nie radzeniu sobie przy szybkich akcjach. Obraz mimo wszystko na żywo jest super. Na plus to dołączony box do którego podłączamy różne kable a na minus kiepskie nóżki dlatego zdecydowanie TV musi u mnie wisieć.
Panasonic 58DX750 - 939f
Najmniej wiem o tym telewizorze, polecano mi go na równi z tymi dwoma modelami. Nie miałem nigdy styczności z panasonic i troche sie go boje
Jest jeszcze opcja nie przepłacania i wybrania 55KU6400 za 690 funtów.
TV bedzie zakupiony w sklepie JohnLevis w którym dają 5 lat gwarancji i 90 dni na zwrot bez powodu także bez napinki jak coś mi sie nie spodoba mogę wymienić na inny model.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 16m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? Od prawej strony telewizora przez duże okno z żaluzjami.
7. Jaki masz obecnie telewizor? Samsung 40c650
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Priorytet to obraz i szybkość działania.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? SmartHD+
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? Na tygodniu od 18 do 23 w wekendy prawie caly dzien z przerwami.
12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program ? Tak
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Seriale
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? NIE
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Zdecydowanie NIE
16. Preferencje co do marki? Samsung, Sony, LG
17. Preferencje co do wielkości? 55"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Kiepska jakość, zamulanie i podstawki...
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? f1k= ~5.000 zł
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu ? 5-6 lat
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych ? Obecnie w ogole ponieważ w UK nie działają aplikacje typu IPLA. Jeśli bedzie na pokładzie Android to zdecydowanie KODI