UE58MU6192 obraz znika i pojawia sie

kubaranoszek

New member
Mam taki problem może się już ktoś spotkał z tym. Telewizor UE58MU6192 kupiłem wczoraj. Podłączyłem oczywiście laptopa Dell i mruga w sensie gaśnie ekran i zapala się co chwilę. Widać tak jakby próbował dostosować obraz jest drzenie i obraz gaśnie i pojawia się na chwilę. Telewizor nie wyłącza się. Próbowałem z kablami sterownikami nie pomogło. Dekoder nc+ działa bez problemu. Poniżej nagrałem filmik z tego co się dzieje. Będę mega wdzięczny za pomoc. Ekran jak jest cały jasny to nie mruga.

youtu.be/XVwfOrBPwYM

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

panamejra

New member
A jaką ten laptop ma rozdzielczość?
z tego co widać na filmie na HDMI 3 masz 4076x2160
a jak masz w menu/ogólne/menadżer urządzeń zewnętrznych/HDMI UHD Color/HDMI 3 załączone

adam80

Member
Spróbuj zmienić w laptopie na max. 3840X2160 30Hz (przy więcej Hz w rozdzielczości 4096 i 3840 wymagane jest HDMI 2.0 w laptopie) jak nie zadziała to spróbuj też 1920X1080. Ja bym też spróbował na innym HDMI w telewizorze.

kubaranoszek

New member
Rozdzielczość zgodnie z rozdzielczością tv. 3840X2160. Odświeżanie 24 ustawiłem. Przeinstalowalem system w laptopie. Dalej to samo. Wymienię kabel HDMI na 2.0 bo póki co mam jakis najtańszy z marketu za 8 zł.

kubaranoszek

New member
Nowy kabel nie pomógł. A Samsung Smart view wykrywa tv i przy próbie połączenia wyskakuje wymowny napis something went wrong please try again later hehehe ustawienia Uhd Color wyłączone.
b6e71e8ce0e50b881e246c4fc2ca0bd0.jpg
7ffce2ee1fa5b857e0306f68e32c1adf.jpg

adam80

Member
Sprawdziłem, Smart View rzeczywiście nie działa, ponoć nie działa na Win10, co jest dziwne bo testowałem kiedyś na 49KU6400 i działał. Jak masz Win10 to kliknij na plik prawym myszki i wybierz "rzutuj do urządzenia" powinien się tam pokazać model TV, u mnie działa bez problemu.

Ostatnia edycja:
Do góry