UE49K6300 - pytania nowego właściciela

geohound

New member
Witam,

Jestem od przedwczoraj właścicielem tytułowego "kurviego". Przesiadłem się z bardzo fajnego modelu LE32D550 i mam pewne problemy z odnalezieniem się na nowym systemie, a ani skrócona, ani rozszerzona instrukcja nie odpowiadają na moje pytania:

1. smart TV nie ma aplikacji TVP VOD - da się to jakoś dograć samodzielnie?
2. ten smart pilot, to jakaś porażka po całości - da się zaprogramować kolorowe przyciski, żeby uruchamiały dane funkcje? Obecnie do zmiany języka w filmie muszę przebijać się przez chyba 6 menu
3. od razu aktualizowałem system, ale potrafi okropnie mulić - niby 4 rdzenie, a chodzi to dużo gorzej niż TV sprzed 8 lat, da się tu coś zrobić?
4. macie jakieś polecane konfiguracje kolorów/jasności/ostrości dla tego telewizora? Czytałem przed zakupem testy i pisano w nich, że po korekcie gammy i kolorów można uzyskać świetne charakterystyki, ale nie wiem jak to poustawiać.

EDIT:
5. doszła mi w TV nowa opcja dźwięku - mając materiał w MKV miałem dotąd trzy możliwości dekodowania dźwięku - PCM, Dolby Digital i DTS, teraz pojawiło się jeszcze DTS Neo 2:5 - nie mogę znaleźć jednoznacznych informacji na temat tego systemu. Czy mając wybór DD/Neo2:5 albo DTS/Neo2:5 mam wybierać to drugie?

Ostatnia edycja:
Do góry