UE49K5600AW i UE49K5600AW problem z zawieszeniem na ścianie

Zamich

New member
Chyba ktoś upadł na głowę wymyślając sposób zawieszania tych samsungów na ścianie.
Nie mogę znaleźć ŻADNEJ informacji dotyczącej długości śrub które trzeba użyć do połączenia telewizora z wieszakiem. Z instrukcji wynika że mają to być śruby M4 (dla 32) i M8 (dla 49 cali) ale zagadką pozostaje długość tych śrub. Do telewizora załączone są plastikowe kołki wkładane w otwory telewizora długości 35mm przez które ma przechodzić śruba. Śruby długości 40mm są za krótkie a 45mm nie sprawdzałem bo w marketach nie można takich dostać. Sprzedawca polecał żeby sobie uciąć. Ja bym najchętniej uciął jaja temu co to łączenie projektował. Może ktoś z szanownych użytkowników miał okazję wieszać któryś z tych modeli i podpowie jakiej długości śruby zastosować ?

Zamich

New member
Właśnie zauważyłem że w pierwszym poście dwa razy wpisałem ten sam model TV. To oczywista pomyłka a drugim modelem ma być UE32K5600AW.

Rozwiązałem problem. Do przykręcenia do wieszaka telewizora UE49K5600AW wymagane są śruby M8x45
a dla telewizora UE32K5600AW są to śruby M4x45.
Ciężko dostać je w markecie więc zamówiłem w sklepie art-inox.com.pl i były po dwóch dniach.

Do góry