UE48H5500 czy cos innego ? do 3000 zł

PiotreQ!

New member
Witam!
dostane jakis tv 48-50 cali do 3000 zł lepszy niz UE48H5500 czy brac tego ?

To na czym mi zależy to brak 3D : > oczywiście jak najlepszej jakosci dźwięku i obrazu jak i nowoczesności :)
pozdrawiam,
piotrek.

firekage

New member
Bez reklam
48H6400 jeśli w ogóle ma być to Samsung. W tej cenie jest jeszcze 48AS640 Panasonica oraz 47LB650V od LG, ale imho lepiej serię 670/671V.

PiotreQ!

New member
48H6400 jeśli w ogóle ma być to Samsung. W tej cenie jest jeszcze 48AS640 Panasonica oraz 47LB650V od LG, ale imho lepiej serię 670/671V.
H6400 to 3D, ja tego bajeru nie chcę,
3000 to max biorąc pod uwage ze za h5500 place 2350 to jest jakis tv ktory bedzie lepszy np bedzie warto do niego doplacic do 3000 ?
pozdrawiam,
piotrek.

firekage

New member
Bez reklam
3000 to max biorąc pod uwage ze za h5500 place 2350 to jest jakis tv ktory bedzie lepszy np bedzie warto do niego doplacic do 3000 ?
pozdrawiam,
piotrek.

Nie rozumiesz. Nikt Ci nie każe używać 3D. To bajer, z którego praktycznie nikt nie korzysta. Poleciłem Ci najlepsze telewizory ze względu na stosunek jakości obrazu do ich ceny. Dla przykładu, H6400 ma 100Hz natywny panel, jak i każdy, który wymieniłem, ale jest na matrycy VA, z tego co pamiętam. Wspomniane LG mają IPSy, a i Panas również powinien taką mieć.

Jeśli chcesz wydać blisko 2400 na stary telewizor, do tego na matrycy 50Hz to nie mam pytań...kup byle co...jak najtaniej. Za 2000 można mieć 50 calowe LG...LB bez bajerów...

piteron

Active member
Bez reklam

piotrek.
w sumie to juz wszystko napisał kolega@firekage
ja od siebie dodam tylko tyle że telewizory 3D maja dużo bardziej zaawansowaną elektronikę .Wprost pisząc duzo szybszą,i gwarantuje Ci że nie jest ona tylo wykorzystywana do obsługi 3D ale tez i 2D
Za kwotę 3 tyś można naprawdę polecić bardzo dużo,ale jeden z najlepszych wyborów juz padł i na pewno nie jest to 5500
Z tym 3D to jest tak jak w przypadku samochodów szybkim samochodem wolno(czytaj zgodnie z przepisami)nie pojedziesz,ale już wolnym autem szybko(czytaj z odrobina fanu) niestety nie

Ale skoro już naprawde te 3d jest taka solą w oku to aby uzyskac podobny obraz do tego Samsunga h6400 trzeba będzie wyłozyc w okolicach 3,5 tyś i kupić Sony KDL-50w705w
Wybór należy do Ciebie

PiotreQ!

New member
Przepraszam, jako nieświadomemu użytkownikowi - w tej dziedzinie nie jestem mocny - wydawało mi sie ze płace za 3d tylko ;/
W takim razie jestem otwarty co bedzie najnowocześniejszego do 2800zł ( 200 na vese) 48 cali do 50 max.
Fajnie jak by nie byo to lcd mam monitor ips i faktycznie obraz jest niezły.
W takim razie który bedzie najlepszy, powiedzmy ze jak bedzie warto to jestem w stanie zapłacic do 3000 (wiem ze nie jest to duzo i gruszek na wierzbie nie dostane)
z tego co widze polecany panas nie ma wifi ani smart ;/
czyli narazie zostaje h6400 ?

Dziękuje za uświadamianie mnie :)

firekage

New member
Bez reklam
Fajnie jak by nie byo to lcd mam monitor ips i faktycznie obraz jest niezły. :)

W TV matryca IPS jest gorszym wyborem względem VA - IPSy nie mają praktycznie dobrej czerni, ta srebrzy, jak w większości IPSów. Teoretycznie na IPS są lepsze kąty, ale imho poziom kolorów, a zwłaszcza czerń, jest elementem, który dobry telewizor musi mieć na odpowiednim poziomie, stąd VA.

PS - sam mam monitor na IPS, kolory są imho świetne, ale obok stoi TV z VA...i ten ma żywsze, a o czerni nie ma co wspominać. Mimo, że na IPS gram, w wielu grach czerń jest ok, nawet na tym forum, gdy je przeglądam, to poziom czerni w filmach na VA jest po prostu czymś co można określić mianem smolistej czerni. Czarny to po prostu czarny.

PiotreQ!

New member
jaka matryce ma ten h6400 ? bo znalazlem ze tn ale to chyba lipna informacja ?
Ok jestem zdecydowany na samsunga teraz tylko pytanie czy warto doplac do czegos wyzszego czy brac 6400??

PiotreQ!

New member
ok w takim razie w tym tygodniu go zakupie.
dzięki za pomoc : )

mam jeszcze pytanie jaki lub jakiej marki polecacie uchwyt i ile trzeba dac za dobry ?

Do góry