UE46F6400 - Prośba o poradę przed zakupem.

Darmach

New member
UE46F6400 czy UE46F6320 - Prośba o poradę przed zakupem.

Witam wszystkich serdecznie,
Przymierzam się do zakupu nowego telewizora i wpadł mi w oko Samsung UE46F6320 i UE46F6400.

Z tego co widzę w niektórych (większości?) modeli samsung pcha różne matryce - jak sprawa wygląda z tymi? (Najbardziej zależy mi na czerni i kątach, TV oglądamy przeważnie wieczorem w 2-3 osoby)

Czy macie jakieś doświadczenia z uszkodzonymi pikselami w tych telewizorach?
Czy powinienem na coś szczególnego zwrócić uwagę przy zakupie?

Czy (i jeśli tak - to dlaczego) warto dopłacić 200 - 300 zł do 6400? (ciekawy pilot, to zauważyłem)

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Sprawdź głownie równość podświetlenia matrycy.
Ja bym dopłacił.
Od dawno nie było martwych pixeli w Samsungach , więc możesz być spokojny.

prezy

New member
Bez reklam
UE46F6400 jest dłużej na rynku. Modele 63xx są nowością więc pytanie co w nich naprawdę siedzi. Jedyną wadą jaką sam zauważyłem w tych modelach to są ciemne rogi na białym tle. Nie wszyscy to widzą, są tacy którzy twierdzą, że to kwestia ustawień. Mnie to osobiście nie przekonało testowałem UE46f6xxx oraz UE55f6xxx i było z tym ciężko.
Osobiście zgadzam się z przedmówcą wybrałbym UE46F6400 a najlepiej UE46f6500 no ale trzeba dołożyć około 300 PLN. oczywiście wybór należy do Ciebie.

Darmach

New member
Dzięki za opinię. Pytanie: czy UE46F6500SS i wersja bez "SS" to to samo? Czy też jest to jakaś dziwna wersja wypuszczona dla media markt?

Do góry