UE46F6320AW zakłócenia obrazu

konserwatyst

New member
Witam.

Panowie ja mam takie zakłócenia obrazu youtube.com/watch?v=ufOLX8plhWg (koło 5 i 10 sekudny) występują okresowo. Czasami przez cały dzień jest dobrze. Serwisanci z upc twierdzą, że to wina tv. Wymienili dwa razy dekoder, okablowanie w mieszkaniu i przewód hdmi. Mówią mi, że zepsute jest wejście hdmi w tv. Na drugim wejściu hdmi też zauważyłem te zakłócenia. Po wymianie przewodu hdmi jakby słabsze te zakłócenia ale nadal są. Gdzie tkwi problem? Takie są objawy uszkodzenia portu hdmi?. Telewizor to UE46F6320AW. Były tez takie migotania migotania obrazu youtube.com/watch?v=ATA5k7uccKk Zakłócenia obrazu są czasami małe ale bardzo denerwujące. Czy jest sposób, żeby pozbyć się tych zakłóceń? Problem się zaczął jak przedłużyłem umowę, dostałem nowego horizona z nagrywarką(poprzedni był bez nagrywarki), na drugi dzien po instalacji wysiadł internet. Wymienili na nowy i po kilku dniach pojawiły się zakłócenia. Sprawdzali jakość sygnału i wszystko było dobrze ich zdaniem. Dostałem ponownie drugi dekoder,wymieniono jeszcze przewód idący z mieszkania do puszki na klatce,wymienili przewód hdmi. Mimo tylu zabiegów nadal są zakłócenia. Przez okres dwóch lat nigdy nie miałem problemu z takimi usterkami. Czy to na pewno wina tv?

Ostatnia edycja:

czarek46

Banned
Jak masz możliwość to zamów lub pożycz od kogoś karte CI z modułem i zobacz jak tv będzie działał , ja horizona wywaliłem i jestem zadowoly z CI . Nie zmieniaj więcej kabli HDMI bo to nic nie da szkoda kasy , ja mam kable UPC od 20 lat te same i jest ok . Wgraj może nowy soft do tv , poczytaj na forum.mediaswiat.pl tam jest wszystko o UPC , napisz tam chłopakom jaki masz problem może ktoś ci lepiej podpowie tam mają duża wiedze na różne problemy ..... a może jest coś żle w kablach ?? podłączone ? może sygnał za silny ?? bo to tez psuje obraz

konserwatyst

New member
Technicy z upc sprawdzali sygnał i mówili, że wszystko jest w porządku. Tak samo z okablowaniem. Jak mogę wgrać nowy soft do tv? Jestem laikiem w kwestii tv.

Do góry