UE46D6500 czy UE46D5500

celmaki

New member
Witam.

Mam problem. Chcę sobie kupić nowy telewizor. Najpierw planowałem 50" ale skok między 46" a 50" w cenie to jakiś koszmar nagły jest więc spadło do 46.

W każdym razie mam pytanie pomiędzy tymi dwoma modelami ponieważ z jednej strony mamy telewizor o 1000zł tańszy i bez 3D i wi-fi z drugiej strony mamy telewizor z Wi-Fi i 3D.

Nie mam pojęcia czy warto dopłacać te pieniądze biorąc pod uwagę fakt że okulary mam wbudowane w standardzie więc zakładanie dodatkowych nie jest najwygodniejsze, co sprawia że wydawanie dodatkowej kasy na 3D jest bez sensu, a Wi-Fi wydaje mi się zbędne gdyż mogę bez problemu podłączyć telewizor do neta kablem bo router mam jakieś 20cm od telewizora.

Także moje główne pytanie brzmi czy jest między nimi jeszcze jakaś istotna różnica czy kupować 5500 i uciszać mojego wewnętrznego głośnego gadżeciarza wrzeszczącego o kupowanie bezsensownych dodatków.

I ewentualnie czy są jakieś fajniejsze TV od tych co wymieniłem na rynku bo moje poszukiwania na razie utkwiły na tych dwóch (PS. Plazma odpada bo jako że mieszkam na poddaszu mam full nasłonecznienie cały czas)

Dziękuję z góry bardzo.

EDIT: Zapomniałem dodać. Główne wykorzystanie = Filmy +gry na PS3 i Pingwiny z Madagaskaru z Telewizji

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Pingwiny z Madagaskaru jak widać stają się pozycją obowiązkową w coraz to większej ilości domów :smile:Żeby dopasować pełną ofertę podaj proszę jakie masz warunki w mieszkaniu ?

celmaki

New member
Cały dzień jasno bo nie dość że na poddaszu to jeszcze okna dachowe od wschodu i zachodu a rolety mam bardzo nie zaciemniające.
Telewizor mam jakieś +/- 4 metry od kanapy i 3 metry od biurka + jeśli zainwestuję w uchwyt na ścianę z którym będę mógł obracać TV to 3m od łóżka.

celmaki

New member
Tak zwana rozsądna.

Znaczy jestem w stanie wydać do 5000 zł jeśli będzie to naprawdę uzasadnione ale chciał bym się tak w tych 3-4 tys zmieścić.

Do góry