ja tez mam dekoder z cyfry.ale rekomendacja na nim dziala ale pilot od telewizora nie zmienia kanałow na dekoderze ktorego nie ma na liscie po wpisaniu kodu i wybraniu nc+
u mnie jest tak samo, działa rekomendacja, tylko liczyłem że jak przykładowo wybiorę jakiś tam kanał z tych rekomendacji w smart hub to mi automatycznie na niego przełączy ale to chyba tylko jak by telewizja szła przez moduł CI bezpośrednio w tv.
jeśli chodzi o możliwość przełączania kanałów dekodera pilotem od telewizora, to u mnie to akurat działa, tylko wtedy albo przełączanie albo rekomendacje bo nie można wybrać tego samego wejścia HDMI do tego i do tego.
spróbuj jeszcze raz skonfigurować pilot uniwersalny tylko zamiast kodu wybierz "cały obszar", jak wyskoczy ci "błąd" to daj "ok", powinno zniknąć i pojawi się wybór dostawcy, wybierz cyfre+, później sygnał HDMI a następnie jak dojdziesz do tego że pilot nie zmienia kanałów i będziesz miał możliwość wpisać model dekodera ręcznie, to wpisz swój model i powinno ci wyskoczyć kilka sztuk, jak swojego nie znajdziesz to kliknij żeby pokazało więcej modeli, mój dekoder dsi183cpl jest na liście i działa przełączanie tylko tak jak wcześniej pisałem, rekomendacje wtedy znikają.