UE40F6400 nowy soft i problem z DLNA

fidzos

New member
Witam
Jest to mój pierwszy post na tym forum więc z góry przepraszam za jakieś błędy. Niestety jestem zmuszony prosić Was o pomoc.
Posiadam wymienionego w tytule samsunga, wszystko było dobrze dopóki nie wystąpił jakiś błąd z aplikacją YouTube i ogólnie dziwnie wolno chodził. Najpierw przywróciłem mu ustawienia fabryczne a następne poprzez opcję w menu zaktualizowałem oprogramowanie z 1111 na 1117 (na chwilę obecną najnowsze). Opisywane wcześniej problemy minęły ale pojawił się nowy. Przy oglądaniu filmów poprzez DLNA nie mogę przewijać. Pojawia się komunikat "Niedostępne". Zresetowałem serwer sieciowy i nadal to samo, z racji tego że w domu mam drugi telewizor z opcją DLNA sprawdziłem tam i wszystko działa.
Napisałem wiadomość do wsparcia technicznego Samsunga i otrzymałem odpowiedź że w tym modelu nie ma możliwości przewijania filmów udostępnionych przez DLNA. Tyle że ta opcja była w starszej wersji oprogramowania ale pomoc obecnie milczy. W poniedziałek będę dzwonił do nich ale nie spodziewam się jakiegoś rozwiązania.
I teraz mam pytanie czy może ktoś na forum miał by pomysł jak to rozwiązać, czy da się może ręcznie wgrać starsze oprogramowanie ? Może jest jakieś inne dojście do chłopaków z Samsunga żeby im zgłosić ten błąd.
Ludzie przecież to jest chore, to tak jak by w samochodzie wywalić bieg wsteczny i powiedzieć tak ma być. Bardzo mi na tym zależy, z racji tego że w domu mam kila rodzin wszyscy z DLNA korzystamy a mi wypada kopiować przez komputer filmy na pendriva i oglądać tak. aaa właśnie filmy z USB dają się ładnie przewijać
Mam nadzieję że ktoś pomoże

Piwek80

Member
Ja mogę potwierdzić to co odpisali Ci ze wsparcia technicznego. U mnie na 46f6400 nigdy nie działało przewijanie przyciskami pilota do tego przeznaczonymi w osd też nigdy nie były aktywne. Nie oznacza to, że przewijać się nie da. Są dwie opcje przyciski nawigacyjne w lewo lub w prawo druga opcja wyszukaj z poziomu osd.

Do góry