UE22ES5000W - jako tv i monitor - warto?

sirmike1

New member
Witam,

Otóż teraz stoję przed nieco trudnym i dziwnym wyborem. Nie ukrywam że chodzi o cenę.
Muszę kupic mały tv do sypialenki (ok 8 m2 - maks 24 cale) - odległośc z jakiej bedzie oglądana tv to około maks. 1,5 m. Na wiekszy tv nie ma w ogóle miejsca. Jednak czasem będę musiał podłączyc lapka pod ten tv - głownie do przeglądania netu, czasem obejrzenie zdjęć, czy jakis film z lapka. I teraz moje pytanie - czy ten model tv nada się do tych celów ? Cena atrakcyjna w stosunku np do ilości złącz jakie ma. Z drugiej strony monitory z tunerem tv w tej cenie mają o wiele mniej złączy. I teraz nie wiem co wybrać.
Jak się ma odświerzanie na poziomie 50hz do czasu reakcji matrycy jesli chodzi o płynność ruchu (sport, filmy akcji). Pytam tez o to dlatego bo w tv nie ma w sumie informacji jaki jest czas reakcji matrycy a w monitorach nie ma informacji o hz-ach.
Czy ewentualnie podłączając lapka pod taki tv przez hdmi mogę uzyskać rozdzielcozść fullhd.

Mam w domu monitor LG M228WD, który całkowicie się sprawdza jako monitor ale z racji tego że ma tuner DVB mpeg2 nie moge na nim odbierac tv naziemnej. Wiem że moge podpiąc do niego tuner dvb-t ale chodzi o miejsce - jednak będzie dodatkowe urządzenie, 2 pilot.....

Karpaj

New member
Bez reklam
Sprawdzi się dobrze jako monitor, trochę gorzej jako TV. Alternatywą będzie

LG 22" LS3500
Toshiba 23" EL933
Sharp 22" LE240

sirmike1

New member
No to mnie zaskoczyłeś....bo myślałem że właśnie odwrotnie. Że do tv lepszy niż do kompa.....
Tez włąsnie o tej toshibie myślałem.
A może jakis monitor z tunerem tv będzie bardziej optymalny? Tylko jaki w granicach podbnej ceny?

Karpaj

New member
Bez reklam
Monitor z tunerem TV sprawdzi się tak samo jak Samsung. Jeśli ma być tam więcej telewizji niż podłączenia do komputera, to nie warto.

sirmike1

New member
Monitor z tunerem TV sprawdzi się tak samo jak Samsung. Jeśli ma być tam więcej telewizji niż podłączenia do komputera, to nie warto.

No ok...ale czy da się na nim jakos znosnie obejrzec np: sport....chodzi mi o szybkie sceny bo z tego co w opisie to on ma 50hz. Natomiast nie wiem jak te 50Hz ma się do monitora z tunerem tv - ile takie monitory mają? Czy to mozna jakoś porównać?

Do góry