Uchwyt/Wieszak do Panasonic TH-50PZ80

T4ng10r

New member
Witam
Postanowiłem powiesić w/w model na ścianie. Nie potrzebuje żadnej regulacji - więc nieregulowane wieszaki slim lub linka w zupełności wystarczą. Co więcej - linka jakoś bardziej mi pasuje.
Niestety w/w telewizor posiada niestandardowy rozstaw otworów mocujących 66cm x 32 cm. Waga TV to ok 86 funtów więc udźwig do 50 kg powinien w zupełności wystarczyć (przy czym oczekuje trwałości większej niż chiński rok).
Ostateczne wymaganie to budżetowość. Wolałbym nie wydawać na uchwyt więcej niż 100 zł.
Komputronik ma tylko jedną linkę i kilka wątpliwie wyglądające uchwyty nieregulowane - tutaj pojawia się problem niestandardowego rozstawu. Allegro - też raptem dwie czy trzy skromnie wyglądające linki, choć ten wydaje się być ok - http://allegro.pl/uchwyt-wieszak-linka-wmn1000b-do70-tv-led-lcd-slim-i5147024617.html

Czy możecie mi doradzić? Gdzie lub jakie uchwyt kupić?

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli masz 100 zł to kup zwykły uchwyt i będzie extra.
Linka musi być odpowiednia bo notowaliśmy przypadki odpadnięcia od ściany razem z telewizorem i wówczas oszczędność jest iluzoryczna...
I Pamiętaj że to jest Plazma , a to oznacza że musi oddychać więc przy samej ścianie nie jest wskazane jej wieszanie. W lato przy dużych temperaturach jak się przegrzeje to po niej.
j.

T4ng10r

New member
Czy ten specyficzny rozstaw otworów nie będzie przeszkadzał? W końcu nie pasuje do prawie niczego, no może VESA 600x400 dałoby się tam wcisnąć.

T4ng10r

New member
Fred23 - dziekuje za wskazówkę.
Przeglądając ofertę pod wskazanym przez Ciebie linkiem widze, ze odpowiedni dla mnie uchwyt za odległośc od ścianyt 19mm. natomiast linka do której linka podałem w pierwszym poście deklaruje ok 14mm. Czy te 5 mm robi taką różnicę? Czy też mam poszukać uchwytów bardziej oddalonych od ściany?
Pytam Was, bo macie większe doświadczenie z TV.

T4ng10r

New member
Ok. Dziękuję za Waszą pomoc. Wybrałem uchwyt z 5 cm odległością od ściany. Niestety tutaj nie ma co oszczędzać.

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Plazma naprawdę się nagrzewa.
Były czasy że w gorące lato w serwisie leżały stosy plazm właśnie z uwagi na za małą odległość od ściany.

Do góry