Tylko 800x600 na HDMI

havekar

New member
Witam.
Przed napisaniem tego postu skorzystałem z wyszukiwarki, lecz po jasnym sprecyzowaniu problemu dostałem masę wyników słabo, bądz w ogóle nie związanych z tematem.
Otóż problem polega na tym, iż po podłączeniu laptopa Asus M50VM do telewizora LCD marki Samsung (modelu dokładnie nie pamiętam, mogę sprawdzić potem, jeśli to konieczne) obraz jest kiepskiej jakości. Domyślam się, że to wina rozdzielczości, która zatrzymuje się na wartości 800x600. Każda zmiana na wyższą kończy się zerową reakcją (wartość na suwaku wraca z powrotem do wyżej wymienionej). Mam zainstalowane najnowsze sterowniki ze strony nvidia.com. Karta graficzna to GeForce 9600M GS.
Czy ma ktoś może jakieś pomysły?

ivf

New member
nvidia dopiero od kilku dni (dosłownie) oferuje aktualizowane sterowniki do mobilnych kart graficznych. jesteś pewien, że ściągnąłeś właściwy sterownik?
skoro to ich początki, może coś przeoczyli.. spróbuj sterowników z tej strony: http://www.laptopvideo2go.com/

havekar

New member
Ściągnąłem i zainstalowałem najnowsze (181.00) sterowniki do Visty 64bit z podanej strony, lecz rozdzielczość nadal stoi na 800x600. Dźwięk jest w porządku, lecz obraz nie zachwyca :/

Do góry