TX-P50ST60E czy TX-L47FT60E

twardy5

New member
Panowie szybka piłka , dzisiaj mam jechać po TX-L47FT60E (jest w promocji w media za 3699) ale doczytałem ,że w rogach występują jakieś przebicia czerni a po głowie cały czas chodzi mi ta plazma TX-P50ST60E cena bardzo podobna, pomożecie?

digitalus

Banned
Witam
Kolor czarny w st60 bardzo dobry a jakosc obrazu bardzo zblizona do kuro
Nizej link do porownania jakosci obrazu kuro i st60
Official Pioneer Kuro Pictures Thread....... - Page 205

LL

st60-pana_nnrpnxa.JPG

maniekn274

New member
Bez reklam
Tylko te zużycie prądu będące ekwiwalentem 3-4 żarówek 100 W ....
przestań bo moje zajady ucierpiały od śmiechu:)trzeba mieć trochę pojęcia jak tv plazmowy pobiera energię-i jakie to właściwie są koszta.Jak dla ciebie różnica 20pln jest kolosalną różnicą -o ile taka wyjdzie zakładając 50cali to po prostu użytkuj 32cale LCD.

digitalus

Banned
W telewizorze plazmowym pobor energi nie jest kosmicznie wysoki . Pobor energii w duzym stopniu zalezy od ustawienia jasnosci kontrastu i wlaczenia lub wylaczenia funkcji eco.Wiadomo tez ze w czasie ciemniejszych scen pobor energi jest nizszy, w czasie jasniejszych scen wyzszy.
Dobrze znany przykld , pobor energii w 50 calowej plazmie lg.
Power consumption for the LG 50PA6500 50" Plasma TV - YouTube
Za jakosc trzeba zaplacic.Jesli do baku samochodu nalejemy wody to daleko nie pojedzie:)

Ostatnia edycja:

bob1969

Member
Bez reklam
Akurat przed chwilą przyglądałem się w Euro 42ST60 i 47ET60, stały obok siebie, ten sam sygnał dvb-t. Oba fajnie świecą, z tym że bardziej i efektowniej świeci oczywiście ET, w normalnych domowych warunkach nie będzie już tak fajnie. W ST dostrzegalne minimalne "migotanie". ET ma trochę bardziej płynny (efekt teatru) obraz, ale w ST oczywiście lepszy czarny i ogólnie coś co można nazwać dynamiką kolorów. Potwierdza się to co piszą testach. Jeżeli ktoś ma (lub miał) dobry CRT z dobrym sygnałem, to powinien wybrać plazmę. Ja chyba wybieram ST w 50" ...

Ostatnia edycja:
Do góry