tx-l42et5e dekoder hd vs karta dvb-c problem

nossy

New member
Witam,
na początku, choc nie w przeznaczonym do tego dziale chciałbym się ze wszystkimi przywitac.
Dzięki opiniom na tym forum zakupiłem nowy w/w tv. Wraz ze zmianą telewizora zmieniłem dekoder mojej tv kablowej na nowy cyfrowy hd. Niestety wysypał się po 8h pracy. Operator wymienił mi dekoder na...kartę dvbc, twierdząc że jest mniej problemowa. Ja chyba mam mały problem, ponieważ sygnał podawany z dekodera przez hdmi moim zdaniem był lepszy w stosunku do obrazu, jaki podawany jest dzięki karcie. Dzisiaj oglądając relacje z f1 oraz wcześniej testy samochodów sportowych zauważyłem , że podczas szybkich ujęc, ujęc gdzie obraz (auto )przesuwa się bardzo szybko w obrazie pojawiają się zakłocenia, począwszy od białych mocnych pixeli, po efekt , nie wiem jak to nazwa "predatora", tzn szybko przesuwający się punkt zaczyna kratkowac, obraz zaczyna się zniekształac. Próbuje bawic się ustawieniami, ale nic to nie daje. Tego typu objawów nie było na pewno przy dekoderze hd. Czy to możliwe, żeby winna była karta lub urządzenie ją obsługujące??? Gdzie tkwi błąd???

Do góry