TX-40AX630 problemy

dejwex1990

New member
Witam forumowiczów chciałem zapytać czy ktoś z was posiada telewizor panasonic TX-40AX630. I czy ma jakieś problemy z użytkowaniem. Ja mam nastepujące:
po podlączeniu dysku do usb , tv nie wyszukuje filmów (mkv) w 3d, czesto nie widzi wogole samego dysku, tv anywhere nie działa, do tv mam podlaczony minipc android( tronsmart orion) jesli na nim odpale jakiś film w 3d sbs i wcisne 3d na pilocie wyskakuje "dla tego sygnalu tryb 3d jest nie dostepny", do tv zakupilem okulary samsunga ssg 5100gb bo podobno łączą sie z panasonicami, z moim nie mam nawet jak sprawdzić. Proszę o jakieś info może powinienem zrobić jaką aktualizację albo coś.. Ogólnie od samego początku mam z nim jakieś problemy. Pozdrawiam

Stanley

Member
Bez reklam
Witam forumowiczów chciałem zapytać czy ktoś z was posiada telewizor panasonic TX-40AX630.
Co prawda mam inny, z 2013r, czyli z modeli starszych o rok, ale część funkcji zapewne jest podobna.
po podlączeniu dysku do usb , tv nie wyszukuje filmów (mkv) w 3d,
Hm, nie bardzo rozumiem. Tzn. Twój telewizor "widzi" pliki na dysku .mkv nagrane w 2D, a nie widzi 3D? A czym się one różnią, w sensie samego formatu plików?
czesto nie widzi wogole samego dysku
Być może ten dysk pobiera zbyt dużo prądu z portu USB. Zapewne w instrukcji Twojego tv jest napisane, aby korzystać z dysków z dodatkowym zasilaniem. Może tu jest także przyczyna, że nie chcą Ci się odtwarzać .mkv 3D.

, tv anywhere nie działa, <...>może powinienem zrobić jaką aktualizację albo coś..
A masz w ogóle prawidłowe połączenie z internetem? Działają aplikacje smart, np. YT, przeglądarka web, itp.?W menu powinieneś mieć opcję, która sprawdzi wersję softu, oraz w razie potrzeby zaktualizuje. Zwykle dzieje się to automatycznie, zatem jeśli z netem jest wszystko ok powinieneś mieć najnowsze firmware.

DeeBass

New member
Bez reklam
Ja mam 55ax630 i dysk podłączam 2TB w USB2 bo na pozostałych nie odpala choć chodzą peny. Usb2 widać ma większe napięcie aby dysk odpalił. Jest ono nawet oznaczone USB HDD. Mkv chodza i w 2D i 3D. Co do samego 3D sprawdź ustawienia w tv, czy masz auto czy inaczej. Okulary samsunga o których wspominasz smigaja aż miło bo mam. Reszty funkcji nie używam to nie wypowiem się choć do tv anywhere to musisz mieć apke na tablecie bądź telefonie i ustawione funkcje sieciowe w tv. Instrukcja...

Stanley

Member
Bez reklam
Usb2 widać ma większe napięcie
Może się czepiam szczegółów, ale: większy prąd. Większe napięcie... oj, to mogło by skutecznie "zabić" urządzenia podłączane do portu. Sorry, ale z napięciami, prądami, rezystancjami i takimi tam, mam do czynienia na codzień w pracy, więc różnica dla mnie zasadnicza. Tak jak dajmy na to między telewizorem kineskopowym a LCD ;)
Dokładnie. Jeszcze raz: instrukcja.

Do góry