Tv za około 3000zł

popular

New member
Siema, szukam pomocy w wyborze swojego pierwszego tv, który służyłby w 60% do grania w gry z pc i konsoli, a w 40% do oglądania netflixa, hbo go itp. Zawsze używałem komputera, monitora 24 cale, więc na telewizorach kompletnie się nie znam. Początkowo planowałem kupić 49NANO867NA za około 2200zł na przecenie, ale wiele osób narzeka na bardzo słabe czernie, a jako, że używałbym tv głównie w nocy to bałem się tego i w poszukiwaniu czegoś innego zdecydowałem, że mogę trochę dołożyć. Finalnie jestem w stanie wydać okolo 3000zł, wiadomo, że im mniej tym lepiej, na telewizor który spełniałby moje wymagania.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 12m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? około 2,2m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Wszystko jedno
6. Jak słońce świeci w pokoju? Lekko od boku, ale głównie oglądam w nocy, więc to nie problem
7. Jaki masz obecnie telewizor? Nie mam
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Minimum 60hz, ale fajnie gdyby było 100hz , niski input lag,
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Xbox series X, pc, ps5
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 3-10h
12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program ?
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? filmy, seriale
14. Czy zamierzasz surfować po internecie? nie
15. Czy zamierzasz grać w gry? tak
16. Preferencje co do marki? brak
17. Preferencje co do wielkości? 49-55 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach?
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Głównie w nocy
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? około 3000zł
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu ?
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych ? Tak

Ostatnia edycja:

12jojko

Banned
Szukaj na promocji Sony 49XH8505 na matrycy VA. I skoro dużo Netflixa, to skupiłbym się na czymś, co ma Dolby Vision, bo w tym przedziale cenowym nie dostaniesz tv z dobrym HDR.

popular

New member
Szukaj na promocji Sony 49XH8505 na matrycy VA. I skoro dużo Netflixa, to skupiłbym się na czymś, co ma Dolby Vision, bo w tym przedziale cenowym nie dostaniesz tv z dobrym HDR.

Dzięki, w kwestii tego tv chciałem jeszcze dopytać, czy gdyby się udało na promocji zgarnąć KD55XH9005 czy KD49XH9005 za ok.3400 to czy są one warte dopłaty w porównaniu do 49XH8505 ? pytam, bo nie mogę znaleźć zbyt dużo recenzji czy informacji na temat tego tv, a XH9005 wydaje się dość popularne.

popular

New member
Na Oleda kasy nie wystarczy ale masz extra 50PUS8535 za 2499 zł

Wydaje się fajny, tylko czy ta matryca pod pc i xbox będzie działała w 60hz czy 50hz ? bo różne informacje czytam w internecie. Dodatkowo, czy mógłbyś podać, gdzie go dostane za 2500zł ? bo na ceneo widzę tylko 2700.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Dla niebieskich jest za 2499 zł i to z pakietem dodatkowych gratisów.
Matryca 60 Hz.
Masz teraz za 2499 zł LG 49Nano 863 z pakietem.

Do góry