Witam
Zwracam sie z prosba o pomoc w wyborze, im wiecej czytam tym bardziej nie wiem co kupic,a maxymalna kwota sie zwieksza.Na poczatku mialo byc cos za ~1.300...
TV bedzie uzywany tylko do ogladania filmow (BR/dvd) ,do tego podpiety komputer (gry,www?)
Chcialbym sie zmiescic w kwocie 1,5-2,5 (bardziej z naciskiem na 2) , ekran jak najwiekszy-ale nie kosztem jakosci obrazu.
Przy obecnym stanie mojej wiedzy teraz nawet nie wiem czy brac plazme czy lcd.Jesli plazma odpada ze wzgledu na powidoki i slaba jakosc/komfort przegladania www to uzywalbym do tego starego monitora , jesli jakosc filmow z BR na plazmie miazdzy lcd (przy tym samym koszcie tv)
Z tego co sie do tej pory dowiedzialem i wybor by mial pasc na LCD to chcialbym miec matryce IPS,niski input lag i obsluge 4:4:4 chroma subsampling.
Wkleje czesc punktow ,ktore zamieszczamy przy zapytaniu
2. Jak słońce świeci w pokoju? sprawa trzeciorzedna - kupie rolety
4. Preferowana technologia: nie wiem
6. Jakie programy najczęściej oglądasz? tylko film -BR i gry
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: przeważnie wieczorem
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny? raczej ostry
11. Preferowana wielkość telewizora? chciałbym cos w rozmiarze 37-47 ,raczej trzyma mnie budzet niz pomieszczenie
12. Preferowana marka? brak
13. Czego nie lubisz w telewizorach? buczenie,brak plynnosci ruchu,nieostrosc
14. Jakie urządzenia będą podłączone? BR ,komputer
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? tylko BR 60% , gry 40%
17. Czy ważne jest wifi? nie -zadnych gadzetow tylko ekran do BR/komp , nie chce www,usb,smart itd.
22. Ma mieć 3D? sam nie wiem ,moze w moim budzecie da rade,byloby milo
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? Komputer przez HDMI, BR HDMI
26. Jaki masz sygnał: bedzie tylko do BR+komp ,zero telewizji
29. Rozdzielczość: Full HD
30. Na czym najbardziej Ci zależy: jakość obrazu(i ruchu-jednak mam na mysli ruch "naturalny",wydaje mi sie ze opcje "200Hz" wylaczam odrazu) w filmach BR jak i pod kompem , brak smużenia i niski input lag
31. Ile osób ogląda: 1
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 8-10
33. Jaka klasa cenowa ? 1500-2500 zł
obecnie mam na oku TX-P42UT50E ~2.300 ,jednak im wiecej googluje tym czesciej moje typy sie zmieniaja :fool:
pozdrawiam
Zwracam sie z prosba o pomoc w wyborze, im wiecej czytam tym bardziej nie wiem co kupic,a maxymalna kwota sie zwieksza.Na poczatku mialo byc cos za ~1.300...
TV bedzie uzywany tylko do ogladania filmow (BR/dvd) ,do tego podpiety komputer (gry,www?)
Chcialbym sie zmiescic w kwocie 1,5-2,5 (bardziej z naciskiem na 2) , ekran jak najwiekszy-ale nie kosztem jakosci obrazu.
Przy obecnym stanie mojej wiedzy teraz nawet nie wiem czy brac plazme czy lcd.Jesli plazma odpada ze wzgledu na powidoki i slaba jakosc/komfort przegladania www to uzywalbym do tego starego monitora , jesli jakosc filmow z BR na plazmie miazdzy lcd (przy tym samym koszcie tv)
Z tego co sie do tej pory dowiedzialem i wybor by mial pasc na LCD to chcialbym miec matryce IPS,niski input lag i obsluge 4:4:4 chroma subsampling.
Wkleje czesc punktow ,ktore zamieszczamy przy zapytaniu
2. Jak słońce świeci w pokoju? sprawa trzeciorzedna - kupie rolety
4. Preferowana technologia: nie wiem
6. Jakie programy najczęściej oglądasz? tylko film -BR i gry
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: przeważnie wieczorem
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny? raczej ostry
11. Preferowana wielkość telewizora? chciałbym cos w rozmiarze 37-47 ,raczej trzyma mnie budzet niz pomieszczenie
12. Preferowana marka? brak
13. Czego nie lubisz w telewizorach? buczenie,brak plynnosci ruchu,nieostrosc
14. Jakie urządzenia będą podłączone? BR ,komputer
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? tylko BR 60% , gry 40%
17. Czy ważne jest wifi? nie -zadnych gadzetow tylko ekran do BR/komp , nie chce www,usb,smart itd.
22. Ma mieć 3D? sam nie wiem ,moze w moim budzecie da rade,byloby milo
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? Komputer przez HDMI, BR HDMI
26. Jaki masz sygnał: bedzie tylko do BR+komp ,zero telewizji
29. Rozdzielczość: Full HD
30. Na czym najbardziej Ci zależy: jakość obrazu(i ruchu-jednak mam na mysli ruch "naturalny",wydaje mi sie ze opcje "200Hz" wylaczam odrazu) w filmach BR jak i pod kompem , brak smużenia i niski input lag
31. Ile osób ogląda: 1
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 8-10
33. Jaka klasa cenowa ? 1500-2500 zł
obecnie mam na oku TX-P42UT50E ~2.300 ,jednak im wiecej googluje tym czesciej moje typy sie zmieniaja :fool:
pozdrawiam
Ostatnia edycja: