TV Sony XR-65X90K - UPC

Dzikiws62

New member
Witam.
Mam pytanie związane z tym TV - chodzi o aplikację na Android UPC TV - instaluje się tylko w języku słoweńskim i nie można się zalogować, aby oglądać programy przez internet, czy ktoś się z tym spotkał. Na infolinii Sony - ręce umywają - to nie ich aplikacja, w Play podobnie nikt nic o tym przypadku nic nie wie. A przy okazji - przed, w czasie i po zainstalowaniu nie ma możliwości zmiany języka, bo program woła, aby się zalogować - i tak w kółko.

kayu

Member
Są tak naprawdę dwie aplikacje od UPC.
1729500271841.png

UPC TV która instaluje się Bravii na Google TV, oraz UPC TV GO, która nie jest widoczna w sklepie na Bravii, ale np instaluje się na normalnych telefonach. Mam ją też dawno zainstalowaną na dwuletnim MiBox (Android TV), ale obecnie nie jest wyświetlany on jako zgodne urządzenie.

Wygląda na to że UPC TV GO nie da się już od zera zainstalować ze sklepu na platformach Android i Google TV.
A ponieważ Play z tego co widziałem gdzieś w internecie zamierza pogrzebać na naszym rynku aplikację UPC TV (GO) to nie dziwne że odcinają powoli dostęp.
Można popróbować z ręcznym wrzuceniem apki (najnowszej lub którejś starszej wersji) z .apk ale nie wiem (Jeszcze) jak się to robi na Google TV w wydaniu Sony.

Do góry