TV Samsung UE32H6400 - pomoc

Nopcjusz

New member
Witam,
TV jak w temacie. Mam mały problem odnośnie lekkiego przycinania przy szybkich scenach, głównie tutaj chodzi o oglądanie sportu. Oglądając siatkówkę piłka co jakiś czas potrafi się przyciąć, tak jakby zablokować w ruchu po czym to puszcza i ona leci dalej już normalnie. Co jakiś czas to się powtarza. Zdarza się to też przy piłce nożnej. Skoki narciarskie miały inny problem, spod narty lecącego skocza było czasami widać jakby taką przezroczystą serpentynę[takie efekt jakby jej rozwijania].

Ogólnie na TV UE48H6700 też takie coś idzie zaobserwować.

Wiem, że to coś z ustawieniami, ale już nie wiem co i jak poustawiać? Obrazy cyfrowe i redukcje zakłóceń MPEG mam wyłączone, motion plus przetestowane każde, obecnie użytkownika[ redukcja zakłóceń 10 - redukcja drgań 0], ruch led wyłączony. Jakie jeszcze opcje mogą za to odpowiadać, co i jak mogę zmienić? Jestem pewien, że to kwestia jakiegoś jeszcze ustawienia bo mały ma optymalizację ruchu 400 HZ a duży 600 HZ przecież to wystarczająco. Nawet jeśli to podkoloryzowane to i by miały 50% to nie ma prawa się tak chyba dziać? :-?

Do góry