TV - odległość od kanapy 2 metry

WojtekZ88

New member
Cześć. Szukam TV, głównie bajki dla dzieci, czasem jakiś dobry film na netflixie. Odległość od kanapy do TV to 2 metry. Zależy mi na sprzęcie, który nie będzie męczył wzroku, z uwagi że w pomieszczeniu jest dość jasno to musi dawać radę pod kątem jasności. Przywiązuje wagę do systemu, TV głównie będzie połączony z internetem więc dobrze żeby jego obsługa była płynna i umożliwiała obsługę wielu platform VOD. Zależy mi również na możliwości zrzucenia obrazu z iPhone/iPad na TV. Genialnie jakby była możliwość sparowania go po Bluetooth z dwiema parami słuchawek bezprzewodowych, tak by móc bezszelestnie oglądać film w nocy. Czytałem też że niektóre TV mają pointery i wyszukiwanie głosowe, nie wiem jak się to sprawdza w praktyce ale chyba warto to mieć.

Jeśli chodzi o montaż to prośba o polecenie jakiegoś fajnego uchwytu do ściany z gips kartonu pod którym jest płyta OSB. Chciałbym mieć możliwość jego opuszczania z wysokości 1,5 metra do metra czyli regulacja w pionie 50 cm.

Wiem że wymagania duże, nie orientuję się w ogóle w tych sprzętach dlatego prośba o informację czy da się powyższe ogarnąć w cenie do 2000 zł lub 2500 zł. Z góry dzięki.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Taki uchwyt będzie bardzo drogi.

Telewizor do tych potrzeb najlepiej się sprawdzi - TCL mini led 50C805 za 2999 zł

Do góry