TV max 60'' na EURO 2016 !!! do 5499,99pln

nadal

New member

Witam,

(otwieram dwa tematy różniące się tylko ceną - warunki i oczekiwania mamy takie same - jeden z tv będzie dla ojca a drugi dla mnie)

otwieram temat, chociaż do EURO2016 jeszcze trochę czasu. Zakup musi nastąpić najpóźniej 9 czerwca, więc proszę uwzględniać też modele, które dopiero się pokażą. Jeżeli warto na nie czekać, proszę mnie stopować ;-) --- Temat zamknę, jak powiecie kupuj = nic lepszego przed EURO już nie będzie ;-)

Moje warunki i oczekiwania:
- oglądam na wprost z odległości 2,5m,
- oglądam tylko football i filmy
- nie serfuję,
- oglądam filmy z twardego dysku, więc musi je czytać wraz z napisami,
- oglądam HBO GO i Netflix,
- oglądam głównie w nocy, prawie w ciemności,
- sygnał nc+
- ważna jest bardzo dla mnie jakość dźwięku,

- TV będzie wisiał na ścianie,
- ma być cieniutki i ściśle przylegać do ściany,
- chyba, że skusicie mnie ambilight'a - wtedy wiem - musi coś odstawać,
- absolutnie nie zniosę restartów przez wyciąganie wtyczki z gniazdka,
- absolutnie nie zniosę nie działającego tzn. przypadkowo działającego pilota - napewno doprowadzi mnie to do szału a nie stać mnie na kolejny tv, jak ten wyląduje za oknem,

i najgorsze: jestem estetą - telewizor i pilot ma być delikatnie mówiąc e s t e t y c z n y ;-)

Z góry dziękuję za pomoc - myślę, że kupujących nowy tv na EURO2016 będzie sporo i temat pomoże nie tylko mnie.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Skoro podniosłeś przedział cenowy :
- Sony 55X8509
- Philips 55PUS7600
- Sharp 55XUF8772
- Philips 55PUS7001
- Samsung 55JU7000
-

nadal

New member
Skoro podniosłeś przedział cenowy :
- Sony 55X8509
- Philips 55PUS7600
- Sharp 55XUF8772
- Philips 55PUS7001
- Samsung 55JU7000
-

z Philipsa tu chyba chodzi o 55PUS7101 ?
a jak się ma do tego PUS7181 - bo z racji lepszego dźwięku widzę tam coś w rodzaju soundbara - czy jakość wynagrodzi skok ceny i jaki duży to skok ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz rację PUS7101.
Różni się głośnikiem i stopą centralną.
Nie ma jeszcze cen końcowych ale coś koło tyś zł.

galaxteck

New member
Tez szukam tv w podobnym przedziale cenowym i wielkosciowym i chce kupic do Euro 2016 :) Obecnie na pierwszym miejscu Samsung 55JU7000, byl kiedys w promocji w Saturnie za ok. 5200 i za ta cene bym go kupil, ale warto tez poczekac na jakas promocje 55KS7000, narazie najtaniej na allegro za 5999..

rafcio76r

New member
Bez reklam
Tez szukam tv w podobnym przedziale cenowym i wielkosciowym i chce kupic do Euro 2016 :) Obecnie na pierwszym miejscu Samsung 55JU7000, byl kiedys w promocji w Saturnie za ok. 5200 i za ta cene bym go kupil, ale warto tez poczekac na jakas promocje 55KS7000, narazie najtaniej na allegro za 5999..

W MM 55JU7000 był w promo za 5000 zł:)
Wszyscy chyba czekają na rabat technologiczny w MM (bez Vat-u, lub rabat jaki był w grudniu - 15% taniej)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Na Samsunga JU7000 cena jest specjalna dla niebieskich członków forum i to z profesjonalną kalibracja gratis. Łącznie wychodzi lepiej niż podana najniższa cena.

nadal

New member
a czy ktoś wie gdzie można zobaczyć Philips55 PUS 7101 na południu Polski ???
gdie nie pytam - wszyscy mówią, że na zamówienie - co to ma być ???

barburian

New member
Bez reklam
W cenie do 5500 jeszcze te możesz zobaczyc

PANASONIC TX-55CX740E
LG ULTRA HD 55UG870V
SAMSUNG UE55JU7500
SONY KD-55X8505C
SONY KD-55X8509C
LG 55UF860V
LG 55UH661V
PANASONIC TX-55CR730E
Panasonic TX-55CX700E

agricola

New member
Z zapowiedzi wynika, że na nówki sztuki od Philipsa warto czekać. Na razie co nieco można się dowiedzieć na zagranicznych portalach, nieco mniej na polskich. Ważna wiadomość to taka, że w tym roku zostanie upowszechnione 4K oraz HDR. Za taką kwotę będziesz mógł ustrzelić naprawdę niezłą sztukę.

rafcio76r

New member
Bez reklam
W MM ju7000 za 5279
Ale i js8500 jest w rewelacyjnej cenie 6018

Cena za JS8500 świetna, ale niestety zakrzywienie mi zupełnie nie odpowiada. JU7000 był już w MM w promo za 5000 zł, więc rewelacji z ceną 5279 nie ma.
Podejrzewam, że te nagłe obniżki modeli 4K Samsunga z 2015 r. mogą wynikać z tego, że MM szykuje na dniach promo bez Vat-u i chcą teraz je wyprzedać w nieco wyższej cenie, zanim pojawi się promo 23% taniej:)

galaxteck

New member
55JU7000 w MM np. w Warszawie tylko z ekspozycji (w Saturnie tak samo), jeszcze wczoraj w Siedlcach byly 2 szt. (czy ta druga to jakis zwrot nie wiem) wiec pewnie juz wiekszosc sklepow ma ostatnie sztuki :(

Do góry