TV LG 42" 42PW450 PDP, DivX HD, 3D

Witam, już jakiś czas zabawiam się w snajpera i poluje na jakiś TV z technologią 3d w miare dobrej cenie tak do 3000 i
wczoraj dostałem ulotkę z neonetu że mają w ofercie ten telewizorek

http://www.neonet.pl/tv-lg-42--42pw450-pdp-divx-hd-3d.html

Dodam tylko że tam podana jest cena 1799 zl za sam telewizor, ale u mnie w ulotce dodatkowo dodają do tego dwie pary okularów i caly ten zestaw kosztuje 1999 zl

Pytanie brzmi :

Czy warto kupować ten telewizor? Gdzie tu jest haczyk, że ten tv z technologią 3D jest tak tani w porównaniu do innych modeli.

Minusy

1. Na pewno nie jest to tv full hd (full hd akurat JA nie wykorzystuje)

2. jest to plazma

ale co dalej czy warto kupić taki tv?

Moje wymagania

Filmy oglądam aktualnie na LCD 42 Philipsa + podłączony komputer pod niego

Szukam tv z technologią 3d bo chcialbym zmienić aktualny TV na nowy TV z technologią 3d.

Ogladam filmy HD 720p na TV wlasnie przez komputer (full hd moj komputer nie ciagnie ).

Stawiam na jakosc obrazu i plynnosc, czy warto kupowac ten TV ? i jak to jest z plazmami jesli chodzi o pobór prądu? czy jest to ąz tak kolosalna różnica midzy plazmą a lcd?

Ostatnia edycja:

don111

Banned
Minusy

2. jest to plazma

Stawiam na jakosc obrazu i plynnosc, czy warto kupowac ten TV ? i jak to jest z plazmami jesli chodzi o pobór prądu? czy jest to ąz tak kolosalna różnica midzy plazmą a lcd?
to że jest to plazma to jest plus a nie minus, choć obydwie technologie mają swoje wady to możesz przyjąć za pewnik, że w tej samej cenie praktycznie zawsze kupisz lepszy tv plazmowy od LCD w tym samym rozmiarze
nowa plazma 42' hd ready weźmie ok 100W średnio, więc niewiele więcej od LCD, nawet leda

No tak, ale z tego co wyczytalem w różnych artykułach plazmy pobieraja prąd nawet do 60 % więcej więc tego się najbardziej obawiam :)

i jeszcze jednego nie rozumiem, tam w opisie napisane jest

Rozdzielczość obrazu [px]: 1024 x 768

to jakie to HD skoro HD Ready zaczyna się od rozdzielczości 1360 x 768 nie rozumie troche tego

don111

Banned
lekko naciągane hd ready, ale różnica jest niezauważalna (w 720p), przy 1080p z bliska różnica by dopiero była widoczna

No tak, ale z tego co wyczytalem w różnych artykułach plazmy pobieraja prąd nawet do 60 % więcej więc tego się najbardziej obawiam
gdyby tv brały po 500W to 60% miałoby znaczenie bo 300W piechotą nie chodzi, tymczasem tutaj masz różnicę max 30W, czyli jakbyś 10h dziennie oglądał to nie wyjdzie więcej niż 10zł na miesiąc...

Do góry