TV LED cena około 2.000,00 zł - pomoc w zakupie

gambitx

New member
Witam, wiem, że zaśmiecam forum kolejnym odgrzewanym wątkiem, mam nadzieję jednak, że temat nie poleci i pomożecie mi w doborze sprzętu lub chociaż podpowiecie gdzie takiej pomocy szukać.
Chciałbym sobie zakupić nowy TV, ogromnych wymagań nie mam, zresztą wzrok słaby więc jakichś tam rozmytych pikseli nie dojrzę, chodzi o to, żeby sąsiad po wejściu miał wk***a i zmieniał rozmowę na taką o pogodzie czy coś xD
No to tyle słowem wstępu, szukam TV LEDowego 42-46 cali ze wskazaniem na 46, co najmniej 2 wejścia HDMI i niezłą jakość obrazu - tak jak wspomniałem wizualnym estetą nie jestem, nie widzę różnicy gdy TV ma Full HD, więc zdaję się na waszą opinię.
Na TV chciałbym przeznaczyć coś około 2 tyś.
Nie zależy mi na żadnych bajerach typu 3D, dostęp do internetu itp. itd.
Dzisiaj dostałem taką promocję na maila od RTV EURO AGD
Philips 46PFL3208H
Sharp LC-46LE730E
Oba to niby jakieś SmartTV, a da się wyłowić jakieś lepsze modele bez tych zbędnych fukncji?

gambitx

New member
Dzięki
Czyli do środy ten Sharp LC-46LE730E kosztuje 2190,00 zł
Tak na szybko znalazłem jeszcze na electro Samsungi
SAMSUNG UE46F5300 - 2328,99 zł
SAMSUNG UE46F5000 - 2215,35 zł
SAMSUNG UE46EH5000 - 2096,98 zł
SAMSUNG UE46EH5300 - 2290,98 zł
Przy takim wyborze Sharp to nadal najlepsze rozwiązanie czy może zastanowić się nad Samsungiem?
No i czym różnią się modele F i EH?
Na koniec pozostawiłem sobie najgłupsze pytanie. Sharp ma to całe 3D tzw. aktywne (migawkowe). Jak to z tym 3D jest? Ja osobiście nie chcę korzystać z 3D (BTW brak okularów w zestawie), czy w takiej sytuacji TV który poosiada taką funkcję będzie miał jakąś inną jakość obrazy czy coś, czy 3D to tylko bajer, który można używać, a jak się nie chce to nic nie zmienia?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Dokup na razie jedne okulary to wystarczy aby się przekonać czy to jest dla Ciebie. Sharp nie daje "teatru"

Do góry