TV LED 40-42'' za ok. 2500 zł - proszę o pomoc

grzechu93

New member
Witam!

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? ok. 5 x 3,5 m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,5 - 3 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost, ewentualnie lekko z boku
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? okno i drzwi balkonowe z boku ściany, na której zawiśnie TV; strona południowa
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Nie mam
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Odtwarzanie filmów z usb, wi-fi
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Naziemna telewizja cyfrowa
10.Jakie urządzenia ? Czasami może komputer
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? ok. 3h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? sprawa drugorzędna, lekko się skłaniam ku matowi
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? sport, filmy
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? okazjonalnie, nie jest to priorytet, prędzej korzystanie z serwisów smart tv
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? nie wiem, jeśli tak, to niewiele
16.Preferencje co do marki ? brak
17.Preferencje co do wielkości ? 40-42". Wiem, że przydałoby się 46, ale siostra się uparła i basta, także proszę nie podawać mi TV 46" :p
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? słaba jakość obrazu
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? raczej wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? ok. 2500 zł (+/- 100 zł)
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? obojętnie, ważniejsza od 3D jest dla mnie jakość obrazu 2D. Sam noszę okulary, a pasywne chyba łatwiej założyć na inne okulary? :p

Przeglądając różne tematy na forum zauważyłem, że najczęściej polecane są Philips 40PFL5507K, Panasonic TX-L42ET5E, Toshiba 40 TL933. Czy któryś z tych TV jest optymalny dla mnie? A może jakiś spoza wymienionych?

PROSZĘ O UZASADNIENIE DLACZEGO TAKI TV, A NIE INNY.

Pozdrawiam!

grzechu93

New member
Dzięki za odpowiedź. Jeszcze takie pytanie: czy jeśli telewizja będzie oglądana głównie wieczorem, to zmienia to coś w Twoich typach?

Do góry