TV LED 40-42 cale bez 3D za ok. 2,5tys?

feleck

New member
Witam.
Od tygodnia poszukuję LED TV, bez 3D, ale bez Waszej pomocy chyba się nie obejdzie.
Pokój południowy-południowozachodni, z roletami, oglądanie popołudnie i wieczór, ale (prawie) nigdy w zupełnych ciemnościach, głównie TV, ok 10-15% z PCta.
Rozmiar 40-42 i ani krzty więcej, więc załóżmy oglądamy z 2,5-3m.
W tej chwili kablówka SD, ale docelowo (kilka miesięcy) n-ka (lub podobne) z kanałami HD (trochę przyrody, discovery, sportu). 3D -zbędne, szkoda płacić za coś, z czego się nie będzie korzystać. Wifi fajnie, ale niekoniecznie, LAN bardzo wskazany. Wymagana bezproblemowa współpraca z urządzeniami USB - pendrive, HDD (m.in. filmy z napisami) oraz komputerem po HDMI.
Na razie będzie stał, więc dobrze, żeby miał obrotową podstawę. Jeszcze jeden drobiazg - opcja pełnego wyłączenia - jak mało prądu by czuwanie nie żarło, to irytuje mnie to światełko, którego nie mogę wyłączyć.
Firmy? Mam dobre doświadczenia z dwoma starszymi modelami Toshiby. Oglądałem 40WL768, ale to lustrzane odbicie mnie przeraziło. Modele UL, SL863 nie mają wyłącznika. Czy na te warunki Panasonic TX-L42E30E to dobry wybór? Czy jednak jakiś Sharp, czy Samsung, a może Sony?
Budżet - absolutne max. to 3000, ale lepiej bliżej 2,5tyś.
Z góry dzięki za pomoc.

Do góry