TV LED 40-42 cale ~2000zł

andre86

New member
Witam
bardzo proszę o pomoc z wyborem trzech 40-42 calowych telewizorów do sypialni
mały opis pomieszczeń:
1 sypialnia 5,5 x 4,5 metra, odległość do telewizora 4,5 metra,
2 sypialnia 5,5 x 4,5 metra, odległość do telewizora 4 metry,
3 sypialnia 5,5 x 4,5 metra, odległość do telewizora 3 metry,

Ile osób zasiada przed telewizorem – 1-2

Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu – w pierwszej i trzeciej sypialni idealnie na wprost, w drugiej pod lekkim kontem (10-15%)

Telewizor ma stać czy ma wisieć - stać

Jak słońce świeci w pokoju – w trzeciej sypialni okno jest prawie na przeciw ekranu, w pierwszej i drugiej okno będzie po lewej stronie telewizora, ale w każdym pomieszczeniu będą rolety więc mam nadzieje że nie jest to bardzo istotne

Jaki masz obecnie telewizor – 29 calowy Loewe Cantus 3870 zw i 29 calowy Panasonic tx29ps10p także szału nie ma :D

Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora – w dwóch przypadkach będzie to naziemna telewizja cyfrowa, w drugiej sypialni Cyfra+

Jakie urządzenia – w pierwszej i trzeciej sypialni raczej żadne, w drugiej sypialni - dekoder Cyfry+, PC, czasem konsola

Ile godzin dziennie ma pracować telewizor – 4 godziny

Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej – przy naziemnej telewizji cyfrowej raczej dużego wyboru nie ma :p, w drugiej sypialni będzie Cyfra+ a tam: mecze,mecze i mecze. filmy też lecz większość pewnie będzie puszczana z PC, pakiet Discovery ( Discovery, Animal Planet itp...)

Czy zamierzasz serfować po internecie – jedynie w drugiej sypialni jest to możliwe lecz nie jest to priorytetem, może być, ale nie musi. Do Internetu używam PC, który będzie podłączony do TV,

Czy zamierzasz grać w gry - na telewizorze w drugiej sypialni tak, lecz nie jestem jakimś wytrawnym graczem, max 2 godziny dziennie,

Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień – zdecydowanie wieczorem

Czy telewizor ma mieć 3D - jak będzie to będzie ale wolał bym nie płacić za funkcję, z której będę korzystał naprawdę bardzo rzadko

Co chcemy aby telewizor posiadał - na pierwszy miejscu stawiam przełożenie cena/jakość. Funkcje multimedialne raczej nie są istotne. Do TV podłączony będzie PC więc nie musi być super multimedialny. Co to wyglądu, telewizor jak telewizor :D wszystko zależy od ceny, lecz nie ukrywam że na jakości obrazu zależy mi najbardziej

Do tej pory wpadły mi w oko dwa modele:
Toshiba 40RL933
Panasonic TX-L42E5E

oczywiście jestem otwarty na wszelkie propozycje
z góry dziękuje za wszelką pomoc

Ostatnia edycja:

andre86

New member
Toshiba 40RL933 to faktycznie ciekawy model
lecz zainteresował mnie także Philips Philips 40 PFL5007

myślę że zdecyduje sie na któryś z tych 2 typów, pytanie tylko który ?

Karpaj

New member
Bez reklam
Philips będzie bardziej multimedialny internetowo - więc jeśli na tym Ci zależy, to będzie to lepszy wybór. Jeśli jednak nie zamierzasz korzystać z funkcji internetowych - to lepsza proporcję ceny do jakości ma tośka.

Ostatnia edycja:

enceladus

Banned
Philips będzie bardziej multimedialny internetowo - więc jeśli na tym Ci zależy, to będzie to lepszy wybór. Jeśli jednak nie zamierzasz korzystać z funkcji internetowych - to lepsza proporcję ceny do jakości ma tośka.

To tośki są jeszcze gorsze od Philipsa pod tym względem ??? O mój Boże... czyli tośki praktycznie w ogóle nie mają multimediów xD

andre86

New member
najbardziej zależy mi na jakości obrazu, funkcji multimedialnych może nie być wcale
a więc jeżeli chodzi o jakość to:
philips = toshiba czy philips > toshiba ?

a jak jesteś już taki pomocny :p to podpowiedz czy czy panasonic p50vt50 do salonu to dobry wybór ?

Karpaj

New member
Bez reklam
Philips będzie trochę lepszym telewizorkiem, ze względu na podbicie do 400hz, ale paleta barw jest niemal identyczna. Ale to właśnie podbija cenę o ponad 300zł.

A co do VT50 - na pewno bardzo dobry telewizor. Trudno będzie coś lepszego znaleźć.

ichris

New member
Byłem nastawiony na Toshibe TL933 ale wczoraj wybrałem się z pendrive'em do Euro i porównałem go z Panasem ET5E. O ile jakość obrazu nie była w tym szybkim "teście" aż tak istotna ze względu na ustawienia, w które nie było czasu zanadto się wgłębiać tak pozostałe rzeczy zrobiły na mnie lepsze wrażenie w Panasonicu ET5E. Pilot, przejrzystość menu, szybkość działania, łatwość obsługi, jakość wykonania samego TV, design... wszystko na korzyść Panasonica :) Niestety nie ma ich teraz w MM a akurat są tam raty 30 x 0% :( Są tylko Panasy E5E ale niewiele tańsze. Wiem, że różni się to tylko 3D, wifi i designem natomiast co do jakości samego obrazu to chyba różnic nie ma ale te 160zł różnicy to jednak warto dopłacić choćby ze względu na dodawane 4 pary okularów.

andre86

New member
co do sypialni to już raczej jestem nastawiony na philipsa
a co do salonu
to pan w sklepie strasznie zachwalał telewizor sony hx855, wspomniał coś nawet o jakimś teście gdzie właśnie ta sonka wypadła lepiej niż panasonic vt50

jest w tym trochę prawdy ?

kiki, czy istnieje możliwość zakupu telewizorów u ciebie ?

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Napisz na PW dostaniesz pełne info.
Do Salonu Philips 55 PFL 5007 będzie nie tylko jakością ale wręcz nagrodą:
Philips:
- dodatkowy wbudowany głośnik
- podstawka z głośnikami
- podstawka jest również uchwytem
- Dual games
- Procesor DUal Core
- Ambilight
- równiejsze podświetlenie matrycy
- 4 okulary w komplecie
- mniejszy input lag
- mniejszy pobór energii (Eisa nagroda)
European Green TV 2012-2013 - Philips 55PFL6007 | EISA - The European Imaging and Sound Association
- lepsza czerń
- wzorcowe blokowanie szumów.
- rewelacyjna płynność obrazu
http://www.hdtv.com.pl/forum/philip...ilips-czyli-nowa-jakosc-w-klasie-premium.html - tu masz test poczytaj.
- świetny design (bezramkowy)
- obsługa extra z poziomu Androida.

http://www.hdtv.com.pl/forum/relacj...prezentacji-nowosci-pfl-6007-7007-8007-a.html - tu masz jeszcze inne możliwości tego telewizora.
Na dniach przybędą nowe widgety więc będzie i pod tym względem super .

andre86

New member
oj kiki co to narobiłeś , :)
miałem już wybrany model tv, facet w sklepie mnie trochę zaciekawił tą sonką
ale Ty to zniszczyłeś system....
i a piać od nowa z wyborem telewizora ....

Do góry