TV LED 37 lub 40 cali za 2500 zł.

Ponury0

New member
Cześć, proszę o pomoc, szukam telewizora LED za około 2500zł. Najważniejsza jest dla mnie jakość obrazu oraz jak najlepsza kompatybilność z konsolami, np. Playstation 3, czyli mały input lag. Wielkość 37 lub 40 cali, ważne również by odtwarzał filmy w formacie .avi oraz .mkv wraz z napisami. Fajnie gdyby posiadał również 3D, jednak nie jest to konieczne, a i by miał dobre skalowanie. To jak polecicie mi jakiś konkretny model telewizora? Z góry dziękuję za pomoc. :)

1. Odległość od ekranu: czasem metr, czasem 3 metry
2. Jak słońce świeci w pokoju: okno jest za telewizorem
3. Jak duży jest pokój: nie wiem, około 4x5m
4. Preferowana technologia: LED
5. Jaki masz obecnie telewizor: 23 cale LCD Samsunga B650 i jestem z niego średnio zadowolony
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: comedy central, discovery, itp., pod wieczór kanały z filmami
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: tv i gry w dzień, wieczorem filmy w hd
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: zależy od dnia, ale raczej bez światła
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: ostry
10. Matryca błyszcząca czy matowa: ta, która jest lepsza
11. Preferowana wielkość telewizora: 37 lub 40 cali
12. Preferowana marka: obojętne
13. Czego nie lubisz w telewizorach: słabej jakości obrazu i lagów w menu
14. Jakie urządzenia będą podłączone: konsola Playstation 3 i dysk zewnętrzny
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 33% tv, 33% gra na konsoli, 33% filmy i seriale w hd
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: na wprost, jednak zdarzają się kąty boczne
17. Czy ważne jest wifi: w sumie tak
18. Czy będziesz korzystać z widgetów: niekoniecznie
19. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: nie
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen -VOD: niekoniecznie, to wszystko mogę mieć za pomocą Playstation 3
22. Ma mieć 3D: Miło by było gdyby miał, jednak przeboleje jego brak na rzecz telewizora z lepszą jakością obrazu.
23. Ma mieć slot na karty SD: niekoniecznie
24. Ma mieć tuner DVB-S: niekoniecznie
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: hdmi, usb
26. Jaki masz sygnał: jak na razie kablówka - sygnał analogowy
27. Ile programów HD: jak na razie 0, ale będę oglądał filmy w formacie hd
28. Ma stać czy wisieć: stać
29. Rozdzielczość: Full HD
30. Dvb-t: tak
31. Na czym najbardziej Ci zależy: jak najlepsza jakość obrazu, dobra kompatybilność z konsolami, mały input lag, odtwarzanie plików .avi i .mkv wraz z napisami oraz dobre skalowanie
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 6 godzin
33. budżet ok 2500 zł

Ostatnia edycja:

Ponury0

New member
A co powiecie na Samsunga UE40ES6100? Chociaż czytałem, że Samsungi nie mają najlepszej jakości obrazu, a na tym zależy mi najbardziej. Karpaj, a czy ten model Toshiby posiada okulary 3D w zestawie? :p

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do Twoich potrzeb najlepiej zagra Philips ale
40PFL 5007
004_40PFL5507K_12-A5P-global-001_lowres.jpg

http://www.hdtv.com.pl/forum/philip...est-otwarty-ten-model-powinien-byc-hitem.html
Panasonic 42E5
http://www.hdtv.com.pl/forum/panaso...-otwarty-cokolwiek-robimy-robimy-z-pasja.html
Sharp 40LE630

Do góry