Tv led 37-42"

karpimir

New member
Witam
podaj jakie masz warunki :
Odległość od ekranu:1,5 - 3,5m
jak słońce świeci w pokoju: od południa do wieczora z boku tv, dość mocno nasłoneczniony pokój z roletami
Jak duży jest pokój: 4,5x4,5m
jaki masz obecnie telewizor: crt 21"
jakie programy najczęściej oglądasz: film, sport, dokumenty
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem: 40% / 60%
preferowana wielkość telewizora: 37" - 42'' LED
preferowana marka: Sharp, Panasonic, Toshiba, Sony
czego nie lubisz w telewizorach: szarej czerni, smużenia,
jakie urządzenia będą podłączone: dekoder "n", dvd,
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 80% tv, 20%
siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: na wprost i kąty boczne
Czy ważne jest wifi: nie koniecznie ale nie pogardzę
czy USB ma mieć czytanie filmów: raczej tak
jakimi złączami: zwykłe, hdmi
jaki masz sygnał: analog, "n"
ile programów HD: 17
ma stać czy wisieć: na początku stać a docelowo wisieć
cena do 2500-3500zł
zależy mi na dobrej jakości obrazu, i niezłym dźwięku,
Proszę o pomoc w dobraniu odpowiedniej przekątnej do moich warunków czy 42" to nie za dużo bo wieczorami oglądam tv z odległości ok 1,7 - 2 m
zastanawiam się nad:
Panasonic 37-42 E30 bardzo dobrze wypadł w teście
Sharp 40LE 810-814
Toshiba 40SL733G

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Byłbym za prezentacją w domu.
Do Twoich warunków extra porównanie to :
Panasonic 42 E 30
Sharp 40 LE 814
Toshiba 42 VL 738

karpimir

New member
Wielkie dzięki kiki za szybką odpowiedź. Jak rozumiem nie warto nawet zastanawiać się nad 37", znalazłem gdzieś info że odległość powinna wynosić min 3x przekątna stąd moje obawy że 42" to za dużo.
Moim faworytem po przeczytaniu testu był panas E30 a następnie LE814 z tym że cena w EURO 3499 na granicy budżetu a panas za 3190.
Nie mogę namierzyć tej Toshiby nie ma cen w serwisach/sklepach, znalazłem tylko SL738, możesz mi podrzucić ceny tej toshiby oraz gdzie ją można ewentualnie kupić, w MM jej nie ma. Z góry wielkie dzięki.

karpimir

New member
Zastanawiam się czy do moich warunków nada się Tośka 40VL748 po przeczytaniu testu wydaje mi się że to bardzo dobry tv tylko ta szyba, odnośnie 42SL738 to niewiele o nim wiem, może ktoś użytkuje ten sprzęt i może się podzielić opiniami o nim.
Mam jeszcze jedno pytanie o ceny tych tv oraz gdzie można je nabyć, znalazłem przez ceneo lecz są tylko w kilku sklepach internetowych, w moim mieście nie znalazłem nawet w MM. Proszę o info, może być na PW.

Do góry