TV LED 1500zł z możliwością dołożenia

Rivalen

New member
Witam

Jestem nowy na forum tak więc witam wszystkich serdecznie.

Telewizorów jak grzybów po deszczu, nowe technologie, producenci w kwestii jakości i bezawaryjności wiadomo, zmieniają się stąd moja prośba o pomoc w doborze telewizora. Z góry bardzo dziękuje za wszelką pomoc. Przejdźmy zatem do sedna:

1. Odległość od ekranu? Około 2m
2. Jak słońce świeci w pokoju? Bez znaczenia, ciemne rolety
3. Jak duży jest pokój: 2.5x3.5 m
4. Preferowana technologia: LED
5. Jaki masz obecnie telewizor? 20'' LG CRT
6. Jakie programy najczęściej oglądasz? Film,Sport,,National G. Planete, Discovery, TVN Turbo itp.
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: Dzień i wieczór z naciskiem na wieczór
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? Bez oświetlenia
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny? Ostry
10. Matryca błyszcząca czy matowa? Obojętne
11. Preferowana wielkość telewizora? 26" , 32" Tutaj prosiłbym o poradę czy w tak nie dużym pokoju warto zaryzykowac z 32"
12. Preferowana marka? Ważne żeby była solidna
13. Czego nie lubisz w telewizorach? braki w płynności obrazu,smużenia, braki w kodekach video, awaryjnośc
14. Jakie urządzenia będą podłączone? dysk zewnętrzny, pendrive, dekoder UPC, Notebook
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 65% TV 35% PC
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych? Na wprost, czasem kąty
17. Czy ważne jest wifi? Mogłoby byc aczkolwiek ethernet wystarczy.
18. Czy będziesz korzystać z widgetów? Tak
19. Czy chcesz serfować w Internecie z poziomu telewizora? Tak ale tylko wykorzystując go jako monitor
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? Tak
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? Tak
22. Ma mieć 3D? Nie
23. Ma mieć slot na karty SD? Nie
24. Ma mieć tuner DVB-S? Nie musi
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? USB- pendrive i dysk przenośny, HDMI – dekoder i notebook
26. Jaki masz sygnał: Telewizja naziemna, analogowa, cyfrowa z UPC
27. Ile programów HD? Kilka, aczkolwiek zależy mi na oglądaniu filmów full hd z PC
28. Ma stać czy wisieć? Stać,w bardzo dalekiej przyszłości może wisieć
29.Rozdzielczość: FULL HD
30.Dvb-t: Tak, DVB-C: TAK
31.Na czym najbardziej Ci zależy: Bardzo dobra jakość obrazu, Internet ,energooszczędność, wygląd, płynnośc obrazu z racji oglądania transmisji sportowych, motorowych i chęci używania go jako monitor czasem
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: średnio 3-4 godziny w porywach do 8 godzin
33. Sugerowana cena? Tutaj jest problem bo budżet jakim dysponuje to 1500 ew. gdyby było coś naprawdę godnego uwagi mógłbym rozważyc dołożenie kilku złotych.

Zależy mi bardzo na płynności obrazu i jak najmniejszej ramce a żeby w tak małym pokoju ramka nie powiększała optycznie jeszcze bardziej telewizora.

Pozdrawiam

Rivalen

New member
Niestety nie mam możliwości edycji postu więc jestem zmuszony napisac nowy.

Dodam tylko, że z racji iż posiadam znajomego w serwisie Samsunga dobrze byłoby gdyby był to Samsung lecz zdaje sobie sprawę, że będzie raczej ciężko gdyż nie widzę w ogóle Samsungów bez 3D w rozsądnych cenach z odświeżaniem 100Hz prawdziwym a nie CMR...

Do góry