TV LCD HYUNDAI Vuon Q320

liko

New member
Witam wszystkich!:) Pierwszy raz zabieram glos:D .Od marca obserwuje forumowiczów,gdyż jestem zainteresowany TV lcd 32" i mam coraz mniej czasu do WORD CUP,a dylematów przybywa.Bylem już napalany na Panasonica 32 lx60,a tu zamieszał mi HYUNDAI Vuon Q320,nic o nim na tym forum nie ma,a w Chip Komputer Test 3/2006 zajął 3 miejsce na 18 prezentowanych.Cena jego to 4070zl ma tuner naziemny DVB-T wejscie USB i czytnik kart flash.
Dysponuje kasa ok.4500,musze na mistrzostwa kupic.
Czy ktos rozwieje moje nadzieje co do HYUNDAI Vuon Q320 ?

arsenal

Moderator
VIP
Do testów sprzętu Audio i Video w magazynach komputerowych podchodź z dużym dystansem. Mają często inne spojrzenie( najczęściej chybione) na to który sprzęt z testu jest najlepszy. Komputerowcy niech piszą o komputerach. Na tym się znają. Na sprzęcie av już znacznie gorzej.
Nie zrozum mnie źle. Nie twierdzę, że ten telewizor jest do bani. Nie widziałem go więc się nie wypowiem. Marka też często bywa myląca co do jakości sprzętu, ale najważniejsze abyś to TY na własne oczy i uszy zbadał ten tv i podjął decyzję o zakupie. Spodoba ci się to bierz. Nie pozwolą ci się z nim dokładnie zapoznać, idź do innego sklepu i już tam nie wracaj. Nie kupuj nic w ciemno i na podstawie testu. Może on być co najwyżej wskazówką np. jakie funkcje dany sprzęt posiada a czego nie. Z mojego doświadczenia powiem ci, że: płaskie tv LCD mają z reguły dźwięk tylko dostatecznej jakości, kłopoty z czernią( w tańszych modelach), czasami smużenie. Ten tuner DVB-T to w Polsce niepewna sprawa bo Hyundai ma Mpeg2 a u nas są spory czy nie wejść od razu w Mpeg4. Chyba, że mieszkasz przy granicy poł/zach to coś tam możesz oglądnąć w obcym języku. Polskie transmisje eksperymentalne nie wchodzą na razie w grę bo dziś są a jutro Emitel wyłączy przekaz.

liko

New member
dzieki arsenal,no to dalej stoje na mieliznie:cool: .moze ktos mnie pocieszy co tu brac na pewniaka,a moze ktos widzial tego HYUNDAIa?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
w sprawie HYUNDAI Vuon Q320 - też Ci nie wiele pomogę
Ale podzielam opinię - arsenala-
Po testach które zrobiłem w obecności wielu osób - oceny AudioVideo mnie osłabiły.
Wygrał sprzęt który na pokazach wypadł zdecydowanie najgorzej.
Dla wiarygodnosci naszych testów - wszystkie bedą prowadzone w obecnosci osób trzecich - poźniej również w obecnosci kamer internetowych - Live.

Do góry