Witam,
Nurtuje i trapi mnie pewna kwestia związana z obsługą sprzętu. Otóż 4 wymienione w temacie urządzenia to 3 piloty... Chciałbym to możliwie zminimalizować i głównie mam na myśli soundbar + tv (konsola nie problem, a dekoder może kiedyś wpadnie jako karta CI). Ogólnie mam panasa tx-l42e5e (zakupiony po konsultacji na forum
) i jakość dźwięku, czy dialogów żenuje - chciałbym coś poprawić najchętniej tak, aby móc dalej używać tego samego pilota. Rozumiem, że tutaj z pomocą przychodzi VieraLink, która pozwala sterować soundbarem odnośnie głośności? Pytanie jest następujące, czy to w ogóle działa (np.: panas sc-htb170) i czy ma szansę zadziałać z soundbarem innego producenta? Rozumiem, że używane tutaj jest CEC przy korzystaniu z HDMI? Dodatkowo, co w przypadku zakupu innego soundbara, który jest podłączony optical'em? Wtedy zostaje kwestia sterowania kolejnym pilotem? 
Nie wiem, czy to dobry dział, ale może ktoś poleci przy okazji jakiś sensowny soundbar (może 2.1?), który nie powali kieszeni (500-600pln) a zaoferuje lepsze doznania niż panasowe głośniczki?
Myślę nad:
panas sc-htb170/hte80 - liczę, że tutaj zadziałałoby VieraLink i jeden pilot załatwia sprawę
sony ht-ct60bt - przeczytałem kilka pochlebnych opinii
denon dht100 - bo w opisie podali, że jest w stanie zebrać kody od głośności z pilota TV...
Może jakiś inny ciekawy wynalazek?
Z góry dzięki,
M
Nurtuje i trapi mnie pewna kwestia związana z obsługą sprzętu. Otóż 4 wymienione w temacie urządzenia to 3 piloty... Chciałbym to możliwie zminimalizować i głównie mam na myśli soundbar + tv (konsola nie problem, a dekoder może kiedyś wpadnie jako karta CI). Ogólnie mam panasa tx-l42e5e (zakupiony po konsultacji na forum
Nie wiem, czy to dobry dział, ale może ktoś poleci przy okazji jakiś sensowny soundbar (może 2.1?), który nie powali kieszeni (500-600pln) a zaoferuje lepsze doznania niż panasowe głośniczki?
Myślę nad:
panas sc-htb170/hte80 - liczę, że tutaj zadziałałoby VieraLink i jeden pilot załatwia sprawę
sony ht-ct60bt - przeczytałem kilka pochlebnych opinii
denon dht100 - bo w opisie podali, że jest w stanie zebrać kody od głośności z pilota TV...
Może jakiś inny ciekawy wynalazek?
Z góry dzięki,
M