TV jako monitor

amciek

New member
Witam,

Potrzebuje kupic monitor dla mojej zony, ktora jest architektem i duzo pracuje w CADzie. Ma 17" laptopa ale zaczyna jej to juz nie wystarczac. Chcielismy kupic monitor ale znajomy powiedzial mi, ze moze lepiej kupic TV, ktory bedzie robil jako monitor, a po "pracy" mozna tez poogladac TV.

Z ciekawosci podlaczylem laptopa pod mojego panasonica 47AS650 i na autocadzie nie ma szalu. Widac roznice w obrazie miedzy monitorem w laptopie, a TV. Na TV obraz jest niby ostry, wszystko widac ale od razu rzucilo mi sie w oczy, ze cienkie linie sa inne niz na monitorze. I troche mnie to zaniepokoilo bo dluzsza praca moze byc meczaca. Moze to kwestia wielkosci TV 47".

Przekopalem internet i rzeczywiscie ludzie twierdza, ze da sie uzywac TV jako monitora. ALe wiekszosc pisze, ze max to 32". Czy ktos uzywa TV jako moniotra? Czy uwazacie, ze warto isc w ta strone czy dac sobie spokoj? Poradzi ktos?
Ten TV kusi mnie bo w pokoju, gdzie zona pracuje ja pozniej cwicze wiec przyjemniej byloby mi gdybym mogl sobie cos wlaczyc i przy okazji popatrzec.

Lech

New member
Bez reklam
Mam Samsunga, który jest monitorem z funkcją telewizora. I takie coś polecam wybierać. Już sama rozdzielczość telewizora stanowi ograniczenie! Być może telewizory 4K są w tym względzie lepsze, jednak czy są tego warte?

Do góry